Luthien_Alcarin Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Na bulwarach za miastem wspomnień kapały gesty naiwności Wiatr oczyszczał baśnie, z ramion i opuszków Słońca Ślimaki chowały rogi, zabrano ser- dość heroizmu Rosły Wyspy Wielkanocne patrząc w jedna stronę Oczy zarosły mchem niepamięci. Ręce czekały tajemnicy poznania Na bulwarach za miastem
Wuren Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Trudno bedzie mi opisać stan, w jakim się teraz znajduję. Nie sądziłem, że można tak opisać MOJE nadwiślańskie włóczęgostwo - tyle tylko, że w okolicach Torunia, a nie Włocławka. Wejdę później, gdy mi się słowa ułożą Pozdrawiam z dużym plusem Wuren
Maria... Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 'Na bulwarach za miastem wspomnień kapały gesty naiwności' 'Oczy zarosły mchem niepamięci. Ręce czekały tajemnicy poznania' to dla mnie zdecydowanie najlepsze fragmety pozdrawiam
Mea Liberta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 kurcze... moje bulwary... łezka mi się zakręciła... Pierwsza zwrotka to moje dzieciństwo i okres właściwie trochę do tej pory. Druga to moje rozczarowania. Zawsze na bulwarach. Usiąść i płakać. Czwarta podobnie, ale kapusta wszystko odpłacała. Wyspy rosną ciągle, jeszcze co najmniej przez dwa lata będą:P, Oczy to przyszłość... Bulwary chociaż "w" są jakby "poza". i to jest w nich fajne:) Kocham te bulwary włocławskie... tylko ręce muszę rozpracować:( ale pomyślę nad tym... Agato, udało Ci się... to jest mój wiersz:) tzn. jak dla mnie:) POZDRAWIAM
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 oczy, mech, niepamięć - wtórne - chyba wiesz co mamna myśli ale: "Ślimaki chowały rogi, zabrano ser- dość heroizmu Rosły Wyspy Wielkanocne patrząc w jedna stronę " po prostu cudowne... zajrze tu jeszcze.... świetna poezja :)) Tera
Amras_Elensar Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję Ci Agato za tak wspaniały wiersz. Genialne metafory, wyczuwalne ironie, umiejętnie dobrane słowa. Gratuluję. Jeden z lepszych wierszy jakie ostatnio czytałem...jeśli nie najlepszy... No i ten klimat LMK;) Pozdrawiam
Luthien_Alcarin Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dziekuje za pozytwyne przyjecie utworu Tera fakt-odkrywcze nie są wszystkie fragmenty, ale konieczne do pełnego obrazu "moich" bulwarów Wuren ciesze sie ze w Toruniu bulwary maja ten sam klimat... Pozdrawiam Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fakt-nasze włocławskie bulwary maja niesmaowita magie, i chyba mamy do nich dodatkowy sentyment jako uczniowie LMK... ręce rozpracowac łatwo (chyba)...,- czekam na wyniki "rozpracowywania":) Pozdrawiam Agata
Grzegorz Felcenloben Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ślimaki chowały rogi, zabrano ser- dość heroizmu i by wystarczyło jak dla mnie jako osobny wiersz Pozdrawiam G.F.
Gość Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zabieram do ulubionych....pozdrawiam
Luthien_Alcarin Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Amrasie miło mi że choc czesćiowo udawło mi się uchwycić "nasze" LMk-owskie bulwary Grzegorzu, trudno mi ocenic Pana komentarz, jedna strofa bowiem nie oddaje tego co chciałąm przekazać Marcinie bardzo miło miże do ulubionych:) Dziekuje za komentarze i pozdrawiam Agata
Grzegorz Felcenloben Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zgadzam się bo byłby to już zupełnie inny wiersz o zupełnie innej treści. Pozdrawiam G.F.
Luthien_Alcarin Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 hmm..to już nie byłby wiersz:).. stanowilby zbyt ogolnikowe podejscie do problemu Pozdrawiam Agata
Behemot Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Słowami swemi, oddałaś mi Agato, raj dzieciństwa utracony. Ach, bulwary przecudne. Łezka się w oku kręci na samo ich wpomnienie. To chyba twój najlepszy wiersz, w dodatku o miejscu niepospolitym choć na wyciągnięcie ręki i co by tu kryć - magicznym, i to chyba nie tylko dla mnie. Oby dalej tak cudowne wiersze wychodziły z pod Twej ręki. Amator(od amo, -are - kochać:) ) bulwarów o zmierzchu - Paweł
Rekomendowane odpowiedzi