Ryszard Kisiel Opublikowano 10 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Obydwaj głową pracują, Choć profesja nie ta. Jednakowo piękno czują, Malarz i poeta. Jeden piękno czuje słowem, A drugi kolorem. Obaj artyści być mogą, Romantyka wzorem. Niedaleko siebie żyją, Malarz i poeta. Czasem razem drinka piją Choć już głowa nie ta. Gdy ogarnia ich podnieta, Każdy wenę czuje. Wtedy pisze Pan poeta A malarz maluje.... R>K
Bezimienny z Nikąd Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Witaj Ryszardzie, mam coś z tego. Jam w jednej osobie jest poeta i... modelarz. Pozdrówka serdeczne.
Ryszard Kisiel Opublikowano 10 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 A to pięknie, masz wrażliwość podwójną. Ja również uwielbiam pejzaże te naturalne i te na płótnie. Sam również próbuje sił. Pozdrawiam serdecznie.
Duks Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Witam. Ładny wiersz. Myślę, że każdy z nas ma różne pasje. Często, skrajnie różne w stosunku do siebie. I to jest wspaniałe. Pozdrawiam Panowie.
Paweł Stawicki Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Dobry kawałek, podoba mi się. I z humorem, świetnie. Mógłbyś zasugerować, kto ma mocniejszy łeb jakoś delikatnie, wiesz, w końcu to wiersz a nie malowidło, niech wygrywa w wierszach zawsze poeta, hehe. Przyczepię się do jednej rzeczy, nikt na tym forum za bardzo się do niczego nie przyczepia, a chyba chodzi o to by się doskonalić. Zatem w ostatniej strofie, piszesz, że poeta tworzy, a malarz maluje. Obaj tworzą. Winno być, że poeta pisze, a malarz maluje. Tak jak jest to sugeruje, że malarz gorszy, bo malowanie niekoniecznie jest tworzeniem, za to poeta tworzy, no wiadomo, sztukę. Mówię ci stary, malarz mógłby się obrazić ;)
Ryszard Kisiel Opublikowano 11 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 A wiesz nie pomyślałem o tym ,lepiej z malarzem nie zadzierać. Serdecznie pozdrawiam.
Paweł Stawicki Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 no lepiej nie, wiesz, tak cię widzą jak cię malują, czy jak to tam było :P
Alimiel Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 ojjj Pafcio masz rację, ale po poprawie wyszedł ideał :) Duks a tak poza wszystkim gratuluje talentu, pozycja baaaaaaaaaaaardzo udana :)) Pozdr. Kasia
Rekomendowane odpowiedzi