teresa943 Opublikowano 3 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 ciężko wracać do oziębłości gdzie kominek zapomniał szczap bez krzesiwa nie iskrzy nawet czarny kot skulił ogon w beznadziei na kolację z piskiem pouciekały myszy gdy chłodnia pod strzechą codzienność pustych kątów otulasz puszystym kocem pod poduszką taisz senność wyczarowuje ukojenie tchnie dobrem cicha i skromna muza choć jeszcze poza zasięgiem już bardzo bliska sercem dobrze że jesteś
Zbyszek_Dwa Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Cieplutko z muzą co tchnie ciszą i dobrem Piekny wiersz i na początku naprawdę poczułem chłód bez dobroci, ciszy i puszystego koca peel zamarzl by jak nic Serdecznie pozdrawiam Krysiu:)
teresa943 Opublikowano 3 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Swoją drogą szczęściarz a może spryciarz? :)))) znalazł sobie muzę i już mu niestraszna chłodnia. Dziękuję Zbyszku. Serdecznie i ciepło pozdrawiam :-) Krysia Dobrej nocki w objęciach muzy :))))))
Waldemar Talar Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Nawet największe oziębienie nie wygra z ciepłem kogoś kto jest nam bliski i jest blisko nas . Witaj Krystyno - dawno tu byłem -lecz teraz gdy jesień nas otuliła będę miał więcej luzu który pozwoli upajać się dobrą poezją naszej braci . Wiersz ciepły i prawdziwy - choć i smutny zarazem. Więc wielkim plusem podziękuje . pozd . bardzo serdecznie
teresa943 Opublikowano 3 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło Cię powitać Waldku. Dobrze, że jesteś. Trzymam za słowo i zapraszam częściej. Dziękuję za wielkiego plusa :)))) Serdecznie i ciepło pozdrawiam :-) Krysia
Pan_Biały Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Krysiu zaprzyjaźniłem się z wierszem w warsztacie i mimo, że niezmieniony podoba się jeszcze bardziej - może dorosłem do niego:) Choć upieram się, że inny niż te do których przyzwyczaiłaś - przez ten powiew chłodu zapewne. A "puszysty koc/kot" wskazany w coraz zimniejsze wieczory. dobrej nocy r
teresa943 Opublikowano 3 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, bardzo się cieszę, że podoba się bardziej :))) a chłód czasem i w moich wieje :)))) ale zaraz jest na to "puszysta" rada (koc/kot są bardzo ciepłe) :)))) dziękuję i wzajemnie dobrej nocki pod "puszystym kocem" z kotkiem/koteczką :))))) Krysia
kasiaballou Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 krzesiwo, kot, wymowny chłód i pocieszająca bliskość - magicznie, metafizycznie, w sumie pozytywnie. ciekawy wiersz, Krysiu. pozdrówki kasia :)
teresa943 Opublikowano 4 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak to w życiu...bywają koty, krzesze się iskry, chłód ziębi a bliskość pociesza - wszystkiego po trochu, ważne by znaleźć dla siebie pozytyw :)))) dziękuję Kasiu serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Anna_Para Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Powtórzę tylko Tereniu: Dobrze, że jesteś! Cieplutko, Para
Oxyvia Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Ładnie. Cóż powiedzieć więcej? Pozdrawiam. Joa.
marti krűger Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Witaj! moim zdaniem to najlepszy fragment, a bynajmniej mocno trafił we mnie "ciężko wracać do oziębłości gdzie kominek zapomniał szczap bez krzesiwa nie iskrzy" duży plus i zabieram do schowka. pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 5 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I wzajemnie Aniu, dobrze, że jesteś :)))) Słoneczka na cały dzień - Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż odpowiem? Fajnie, że zajrzałaś Joa :)))) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Marti! Cieszę się, że znalazło się coś dla Ciebie, choć to akurat najsmutniejsze, ale dobrze, że jesteś :)))) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Franek Kikuta Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Swoiski wiersz, tylko brak mi kota i myszy - bo u mnie moda na psy. Pozytyw, pozdrawiam serdecznie.
Judyt Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 pięknie przemycasz dobre treści, J. płoniaście Teres, pa
teresa943 Opublikowano 5 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe...może pożyczysz ode mnie kota i myszy, a ja od Ciebie psa? choć u mnie kiedyś był pies rasy dog :)))) dzięki za swojskość i pozytyw serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Judytko :))) cieplutko pozdrawiam wieczornie :-) Krysia
Jan Neck Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Twoje wiersze są jak krzyczenie szeptem.
Rekomendowane odpowiedzi