Jan Neck Opublikowano 26 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 gdy przez szkło w sufit patrzy pijany poeta widzi świat uwięziony w cienkim krysztale w firmamencie nakrętki przykuty do denka i blask – ogień w środku – diamentowy diadem między łykiem piekła niech się w gardło wbija klin i kołkiem staje by duch za wydechem któremu wosk w skrzydłach topi nic i siła uleciał pamiętając że też był człowiekiem i też tak zerkał w niebo ponad horyzontem przez szkło odnajdując gwiazdy nań uknute uwite posrebrzane perłowo w koronce - pragnąc się napoić do dna absolutem
Pan_Biały Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 lubię pijackie wiersze przechyliłem go kieliszkiem do wytrzeźwienia r
Anna_Para Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 To bardzo dobry wiersz. Pijackie bełkoty mi się cofają. ten łykam na jeden raz!Cieplutko, Para
pijak fantasta Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Lubię taki realizm magiczny;). Pozdr.
Oxyvia Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Smutne. I ładne. Alkohol niestety nie zastępuje absolutu, a tego dosięgnąć niełatwo. Poeci zawsze gonią za nieosiągalnym. Pozdrówka.
Monika_Gromala Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Czy autor wiersza zgodziłby się, żeby pointę pożyczyła do sygnaturki ? Oczywiście wraz z autorem :)
Jan Neck Opublikowano 28 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cytując klasyka: A więc, to będzie dla mnie zaszczyt. Pozdr.
kasiaballou Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kto pije i pali, ten nie ma robali ;) - czy nie nazbyt pompatycznie? i te gadżety w ostatniej + "absolut"... e,tam... pozdrówki kasia :)
Adrian_Poraj Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Całkiem zgrabny wiersz, ale po pijanemu nie radzę pisać ;). Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi