Adrian_Poraj Opublikowano 20 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Jakże zapomnieć mam poczciwe drogi polne, które wiodły myśli moje w pachnący wierszem kraj. Jakże zapomnieć mam znajomy dąb przy lesie, wyryty w sercu, jak w reliefie, co strzeże łączniący łan. Jakże zapomnieć mam zapach wiejskiego chleba, co jak pies, na stole czeka. Jak? - Skoro ciągle są w snach.
Stanisław Kamykowski Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 przeprasza, doszedłem do "zapach wiejskiego chleba, co jak pies, na stole czeka." i zrozumiałem na bardzo przyziemny sposób, ja rozumiem prawa zwierząt, ale na stół to tylko w innej postaci i psa nie polecam.
pijak fantasta Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Zgadzam się z przedmówcą. Porównanie chleba do psa niezbyt udane. Pozdr.
Franek Kikuta Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Rozumiem w całosci. Piękny wiersz - nie zapomnę, nawet ten wiejski chleb, co na mnie czeka. Ten zrozumie, co stracił obraz dzieciństwa zakopany w innej rzeczywistosci. Pozdrawiam.
Zbyszek_Dwa Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Wszystkim nam do czegoś tęskno do chleba czekającego na stole do dzieciństwa niewinności Pozdrawiam Adrian
Vera_Ikon Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Szczególnie zakończenie do mnie nie przemówiło. Będę krzyczeć do znudzenia: nie używamy słów mocnych, póki nie mamy perfekcyjnego warsztatu!!! Dlaczego? Bo banał się z tego robi. Te "sny" położyły wszystko. Oddaję pod rozwagę. pozdr serdecznie weronika
Nata_Kruk Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Niezły początek wiersza (I- sza zwrotka) w odniesieniu do tytułu... ale dalej wyszło nieporadnie, puenta słabiutka. Serdecznie pozdrawiam Adrian... :)
Rekomendowane odpowiedzi