Lena Achmatowicz Opublikowano 14 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 nasi przodkowie byli zdrowsi, prababki kochały się z ułanami w poczekalni same kobiety. każda ze swoim bólem, ochotą do płaczu trwającą tyle, ile zwykłaś wymawiać serce moje czekam na ekg. czas na panikę, a mnie nie przestaje prześladować dobry nastrój zwierzęce zadowolenie powracające w chwilę po ucieczce przed bestią. życie-pastwisko palma paprotka podłoga, szukam powietrza. w oknie przywieram do północy bliższa, ale także ta najdalsza, do szaleństwa zmrożona przy poręczy kołyszę klatką. migotania i tęcze żaden koniec nie dotyka ziemi
BARBARA_JANAS Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 To dla mnie jest najlepszy fragment, jednocześnie wystarczający na wiersz : palma paprotka podłoga szukam powietrza w oknie przywieram do północy bliższa ale także ta najdalsza do szaleństwa zmrożona przy poręczy kołyszę klatką migotania i tęcze żaden koniec nie dotyka ziemi Dobra puenta... Pozdrawiam...
M._Krzywak Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Ale za to jaka nostalgia płynie z pierwszych wersów... Pozdrawiam.
JacekSojan Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 "wszystko możliwe" - wszystko...! :) J.S
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdecydowanie się nie zgodzę - we fragmencie jest co prawda uchwycony jakiś obraz, sytuacja, ale poprzez wyrwanie z całości pozbawiona kontekstu...
BARBARA_JANAS Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdecydowanie się nie zgodzę - we fragmencie jest co prawda uchwycony jakiś obraz, sytuacja, ale poprzez wyrwanie z całości pozbawiona kontekstu... Jak dobrze, że różnimy się w postrzeganiu...w przeciwnym razie byłoby nudno...Jak sądzisz? Pozdrawiam...
Lena Achmatowicz Opublikowano 15 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czytaj więc jak samodzielny wiersz, jeśli tak wolisz. dzięki za wgląd
Lena Achmatowicz Opublikowano 15 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj tak:) pozdrawiam
Lena Achmatowicz Opublikowano 15 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czyli, że dobrze? pozdrawiam:)
Lena Achmatowicz Opublikowano 15 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdecydowanie się nie zgodzę - we fragmencie jest co prawda uchwycony jakiś obraz, sytuacja, ale poprzez wyrwanie z całości pozbawiona kontekstu... i mnie się tak wydaje:) serdeczności
JacekSojan Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czyli, że dobrze? pozdrawiam:) - wiersz stoi przy człowieku, więcej nie trzeba aby było dobrze; odniosłem się do treści... i trzymam kciuki! SERDECZNOŚCI! :) J.S
Lena Achmatowicz Opublikowano 16 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czyli, że dobrze? pozdrawiam:) - wiersz stoi przy człowieku, więcej nie trzeba aby było dobrze; odniosłem się do treści... i trzymam kciuki! SERDECZNOŚCI! :) J.S bardzo dziękuję :)
Nessa Isilra Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 pierwszy wers plynie powoli i z nostalgia. Trzecia strofa staje sie dla mnie szybkim ciagiem, nieprzerwana wyliczanka zadan, obowiazkow, zdarzen. Podoba mi sie ten przeskok, i nafaszerowanie wiersza emocjami. dygam ; )
Lena Achmatowicz Opublikowano 17 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki wielkie:)
Rekomendowane odpowiedzi