Jan Neck Opublikowano 10 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 nie pozwól mi uschnąć spróchnieć wypłowieć choć nie z braku wody żar zżera gałęzie gdy haust cienia łapię – jak narkotyk w głowie wiatr haftuje liście zrzuciwszy je prędzej nie pozwól mi odejść nawet jeśli szumnie zaś las w którym stoję pień utrzyma w pionie choćby z deski mojej sporządzili trumnę wykarczowali z ziemi i złożyli do niej może świat zapomni o barwach jesieni wiersze włoży w bajki zdjęcia do szuflady tylko będą wystawać kikuty korzeni – martwe kasztanowce puste listopady
teresa943 Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 nie pozwól mi uschnąć spróchnieć wypłowieć nie pozwalam!!! przeczytałam zauroczona :))))))) ech Janie, ładnie piszesz serdecznie - Krysia
ula Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 hm.. byłoby to straszne, gdyby świat zapomniał o barwach jesieni, ale zawsze jest przecież poezja.. wzruszający wiersz, do tego sprawnie napisany, przeczytałam z przyjemnością pozdrawiam :)
kasiaballou Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 tym razem dziękuję - nie lubię jesieni i chociaż wiersz ją odpowiednio potraktował na rzecz lata - ta próchnica jest brzydka, a elementa dekoracji sprawiają, że smutnieję i już... - mnie nie ma ale pozdrawiam kasia :)
Judyt Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 bardzo fajnie, mnie się bardzo podobają te hafty z liści, J. (: płoniaście Janie
Rekomendowane odpowiedzi