Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie jesteś gdy Cię nie ma?
Gdzie jesteś gdy myślę o tobie?
Gdzie jesteś gdy skrycie płaczę?

Wiem,że kiedyś byłeś
Ale ten czas dawno miniony się nie cofnie
Słońce, które raz zaszło nigdy nie wróci
I choćby szukać sensu tego mijania
Znaleźć można jedynie ulotność
Chwil wyrwanych małym dzieciom

W rogu pokoju spoczywają baletki
Bezsenność nocy odbira rozum
Gdzie jesteś, gdy po szarych ścianach
Przelatują czarne kruki przeszłości?

Gdzie jesteś gdy wspominam dzieciństwo?

Przegrałam to, co miałam do wygrania
Przegrałam tę jedną ulotną chwilę
Jedną pośród miliona

Płomień świecy dawno już zgasł
Zgasły też i marzenia
Nadszedł zmierzch
I gdy tak czekałam
Zrozumiałam, że nie potrafię
Kochać mniej

Czasami upadam szukając wyciągniętych do mnie dłoni
Twoich dłoni
Lecz wiem, że są jedynie mgłą, która przeminie
Czasami potykam się o wspomnienia
Skreśliłam niepotrzebne

Gdzie byłeś gdy i Ciebie skreśliłam?

Opublikowano

hmm... nie czuję tu żadnego rytmu, chociaż muszę przyznać, że opowiadana przez Ciebie historia jest mi, i pewnie nie tylko mi, bliska...
może spróbuj wprowadzić kosmetyczne zmiany, które sprawią, że nadasz słowom melodię poezji ;)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Czarek Płatak  Nie mogę się z tym zgodzić, ale cenię Twoje zdanie i estetykę:) Dziękuję za wpis i polubienie.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jeśli taki Ci się lepiej podoba, czytaj bez tej strofy:)
    • @Toyer   Podoba mi się, jak w tak krótkich formach udało się zmieścić całą gamę emocji - od bezdomności i cierpienia po miłość i spokój. Oryginalny i ładny wiersz! 
    • Wszystkim jeżom i jeżowinkom przesyłam słowa dziękuję. Jesteście super:))
    • Dziś znów cię nie ma są obcy ludzie i biesiada   i pytania kim jestem? gdzie byłem? co zamierzam?   odpowiadam i zasypiam na łóżku    widziałem też gigantów zajętych pychą i strumień, który był przeszkodą   a to wszystko zalega gdzieś w sercu bo los różne rozdaje karty   na słońcu za moją skórą wciąż gra muzyka nie odkrywając, ale dotykając strun głębokich wód   z których kiedyś czytałem ale nie wiem, czy były mi drogowskazem. 
    • Bądź jak ja. Jak mój wiersz w środku. Bądź moją kwintesencją…   Kochaj mnie. Kochaj me oczy. Do wody skacz w noc o północy. Zerwij ten kwiat, który rośnie w głębinach. Kochaj mnie. Kochaj…   Bądź jak ja. Jak mój wiersz w środku. Bądź moją esencją tęsknoty…   Kochaj mnie. Kochaj mój śpiew. Do wody skacz w noc o północy. Zostań tam — niech syreni śpiew wciągnie mnie. Kochaj mnie. Kochaj…   Bądź jak ja. Jak mój wiersz w środku. Bądź moim rymem…   Kochaj mnie. Kochaj mój sen. Do wody skacz w noc o północy. Uśpij mnie twoim mglistym wzrokiem. Kochaj mnie. Kochaj…   Bądź jak ja. Jak mój wiersz w środku. Odgadnij mój sens.   Kochaj mnie. Kochaj mój oddech. Do wody skacz w noc o północy. Bądź moim alertem sennym. I od złego strzeż mnie. Kochaj mnie. Kochaj…   Tylko kochaj mnie. Tylko mnie kochaj…  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...