Almare Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 łza a ono się toczy, toczy czasem otoczy źle zamknij oczy dotknij mnie dwie szepty ze mną twórz senne rozmarzenie w oceanie zimnych burz będą ocaleniem portem ciepłych dreszczy; mów do mnie szeptem; mów, mów szeptem serdecznym deszcz posuwamy się cicho po drugiej stronie karawany wydm płynących z miejsca na miejsce nad białą szczęśliwą falą brodzącą po piasku zmęczonym szmerem: przybiłam - wreszcie, wreszcie wchłaniamy bursztynowy szum przesypując go między palcami zapalającego wody jeziora słońca… --------------------------------------------------------------------------------------------------- Postanowiłem wkleić wierszyki, które powstały dzięki inspirującym rozmowom z piszącymi pod pseudonimami, Paniami: Judyt , BARBARA JANAS. Wierszyki, oraz autor, bardzo Paniom dziękują za chwilę weny, kłaniają się nisko, uśmiechają i pozdrawiają.
kasiaballou Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "baby, ach te baby - człek by je łyżkami jadł" ;) Cię nakręciły - wierszyk... free.wolny i całkiem ujmujący - a tera_sie _men.cz :) pozdrawiam kasia
zak stanisława Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 całkiem niezle nakręciły, ale dodać sens to już twoja specjalność :) pozdry! Alm,are!
HAYQ Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Wszystkie ciekawe Almare, ale ten środkowy chyba najbardziej mi się podoba. Sorry, trochę poprzestawiałem mebelki :) Pozdrawiam.szepty ze mną twórz senne rozmarzenie w oceanie burz zimnych ocaleniem będą portem ciepłych dreszczy mów do mnie szeptem, mów szeptem mów serdecznym
Oxyvia Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Przypomniała mi się przedwojenna piosenka:Mów do mnie jeszcze, mów do mnie, ja bajki tak lubię ogromnie... ;-))) No i oczywiście to:Mów do mnie jeszcze ... Mów do mnie jeszcze... Za taką rozmową tęskniłem lata... Każde twoje słowo słodkie w mem sercu wywołuje dreszcze - mów do mnie jeszcze... Mów do mnie jeszcze... ludzie nas nie słyszą Słowa twe dziwnie poją i kołyszą, Jak kwiatem, każdem słowem twem się pieszczę - Mów do mnie jeszcze...Kazimierz Przerwa-Tetmajer Dzięki Ci za przysłanie mi tych skojarzeń i przypomnienie Tetmajera, Almare.
teresa943 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 "mów do mnie jeszcze" tak miło cię słuchać twój szept jak dreszcz czułą melodią dla ucha :):):):):) serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Almare Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 "baby, ach te baby - człek by je łyżkami jadł" kasiajuż od rana, Kasiu, już od samego rana taka nasza karma - rana; groźna w kotle bucha para, pary duch - buch, buch garścią, chochlą lub wazową łychą zagarniamy wasz niezwykły marny puch dzięki za wizytację, pozdrawiam :)))) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ HAYQ: szepty ze mną twórz senne rozmarzenie w oceanie burz zimnych ocaleniem będą portem ciepłych dreszczy mów do mnie szeptem, mów szeptem mów serdecznymdzięki za pomoc w urządzaniu wnętrza, tak też może być.:))) pozdrawiam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Oxyvia J.: Mów do mnie jeszcze ... Mów do mnie jeszcze... Za taką rozmową tęskniłem lata... Każde twoje słowo słodkie w mem sercu wywołuje dreszcze - mów do mnie jeszcze... Mów do mnie jeszcze... ludzie nas nie słyszą Słowa twe dziwnie poją i kołyszą, Jak kwiatem, każdem słowem twem się pieszczę - Mów do mnie jeszcze... Kazimierz Przerwa-TetmajerDzięki za przypomnienie pięknego wiersza. Pozdrawiam.
Almare Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja też pozdrawiam :)) PSszeptem pokonamy grozę burz ciosy elektrycznych gromów tylko otul mnie w oka mgnieniu ciepłosennym cieniem szeptu Almare
Pan_Biały Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 znów natchnieniem kobiety i chłopy wciąż o was i dla was przelewają na papier westchnienia. cała trójca święta dobra Almare. klimatem napełnione tak jak należy. pozdrowienia
Judyt Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 przybyłam jak w wierszu..c hyba przybyłam Almare albo przybiłam gwoździa? (: oo..niezmiernie mi miło, jeszcze chyba nikt nie napisał wierszoła jakoś tak inspirująco... że ja się przyczyniłam..mm...no tak, każdy jakąś cząstkę wkłada przy spotkaniu z drugim człowiekiem, o czym się zapomina, hmm..pamiętam Almare ten wiersz, zdaje mi się, że jakiś rok temu, nawet..pisałaś coś o szepcie? zapada w pamięć ten szept, poetka - chyba znad samego morza płynie... J. bardzo radośnie było przy czytaniu, płoniaście (:
Magda_Tara Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 ooo, Almare... szepczesz po mistrzowsku :))
Almare Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi Judyt, że pamiętasz, napisałem erotyk pt. "Szept". :))))))))) Masz rację, często zapominamy, że każdy wkłada jakąś cząstkę siebie przy spotkaniu drugim człowiekiem, masz rację. Pozdrawiam.
Almare Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, nakręciły niecne siły zawirował cały świat chodzę lekko jak pijany macam sufit lgnę ściany wokół tylko damy damy Zosie Kasie Stasie też O, Fisia ku nam pcha się tu coś zdradzę lubię bardzo wielki tłok wir tajemny nocy szok dama obok i mój bok obok boku jej, hej pozdrawiam. :)))
Almare Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. człowiek się stara jak może może mu się to przyda może mu w czymś pomoże co daj często Boże dziękuje pozdrawiam.
Almare Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się z przychylnej oceny i potwierdzam: to wszystko o przelewaniu to prawda, lecz nie robi się tego masowo, nad czym ubolewam. Dlatego zachęcam, wszystkich czytających Panów, wierszykiem: Poezja piszcie poezje panowie nie musi być wielka wystarczy szepnąć dwa słowa kocham cię tak cicho, że słychać jak pęka mała mydlana bąbelka albo spacer we dwoje nastroju kropelka niewielka tak krucha jak mała mydlana bąbelka piszcie poezje panowie nie jest to trudne... wcale poezją może być wszystko spojrzenie, głos, diament piszcie poezje dla kobiet
Judyt Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi Judyt, że pamiętasz, napisałem erotyk pt. "Szept". :))))))))) Masz rację, często zapominamy, że każdy wkłada jakąś cząstkę siebie przy spotkaniu drugim człowiekiem, masz rację. Pozdrawiam. czyli się zgadza...o niezłą mam jednak pamięć(: to fajno J.
BEa.tUS Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 a ja głosuję na pierwszy, ładnie się toczy, wprost pod oczy :) beatuski ;)
Almare Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nastrój roztaczam nadaje rytm a ty mi tu, że się toczy wprost ja o szuwarach sennych marach a ty mi tu, że wprost pod oczy ech, nastrój opada degrengolada i zniechęcenia wiórów pełen wór kobieto miła jest we mnie taka siła co uwieść może Koryntu cór chór zagłosuj proszę, na błękitu trzy grosze i krzyknij - każdy jest mój! pozdrawiam :))))))))))
HAYQ Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 takie gLatkie szeptanie LudmiLy Jakubczak jeszcze Ci podrzucę Almare :) www.youtube.com/watch?v=nda05nzFgfQ&feature=related
BARBARA_JANAS Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kiedy zaczyna się szeptem i kończy deszczem bardziej mi leży... Na wątku zrobiło się niebezpiecznie... w związku z moim odczytem...(wiem głodnemu chleb...) Mimo mocnych skojarzeń ostatniej części... Kupuję tę wzbierającą grę "słów"... Pozdrawiam i ...
Rekomendowane odpowiedzi