teresa943 Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 niepokój pośrodku czerni zwątpieniem otula etap wyjałowiony ze złudzeń sfatygowany zegar przędąc nitki grafitu rozchwianym wahadłem odmierza monotonię tyle ich było że nie wiem jak przetrwać nim jasność świtania zapowie kolejny dzień ze słońcem wciąż tęsknię za widnokręgiem
Pan_Biały Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 nocne rozmowy z samym sobą myśli o wszystkim i o niczym zegara tykanie z klaksonem o wschodzie może lampka wina ukołysze do snu też to czasem mam pozdrowienia Krysiu. przeczytane z przyjemnością
teresa943 Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "lampka wina" mówisz? z samym sobą...też jakieś wyjście, choć z kimś lepiej smakuje :) też to czasem masz? witaj w klubie :) dziękuję serdecznie pozdrawiam i miłego wieczoru :))) Krysia
HAYQ Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. strasznie i mrocznie Krysiu tu u Ciebie. Mam wrażenie, że tym razem trochę jednak tego za dużo - niepokój, zwątpienie, wyjałowienie, sfatygowanie, rozchwianie. Do tego pierwszą strofę kończy - odmierzanie monotonii. Druga już lepiej, niemniej wrażenie pozostaje nieco wisielcze. Przykro mi, może następnym razem. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 wiadomo- idzie jesień i smutne ciemne wieczory jeden z nich już zasmakowaliśmy, deszcz , ciemność, zimność, brrr pozdrawiam Krysiu, buziaki
teresa943 Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. strasznie i mrocznie Krysiu tu u Ciebie. Mam wrażenie, że tym razem trochę jednak tego za dużo - niepokój, zwątpienie, wyjałowienie, sfatygowanie, rozchwianie. Do tego pierwszą strofę kończy - odmierzanie monotonii. Druga już lepiej, niemniej wrażenie pozostaje nieco wisielcze. Przykro mi, może następnym razem. Pozdrawiam. Rozumiem HAYQ. Pewnie nieco przesadziłam, ale moja peelka miała taki właśnie nastrój (wtedy); wiersz wyciągnięty z warsztatu (dawny). Zapraszam nastepnym razem. Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Oxyvia Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Bardzo nastrojowy wiersz, mocny - lubię takie. Moje nastroje też są na ogół mocne. I dobrze znam takie niespokojne noce.
teresa943 Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Oxyvio. Hehe...kobieta kobietę...pojmuje. Nieraz taka noc staje się nocą polarną, co nie znaczy, że z chwilą nastania brzasku, pozostaje...zwykle za dnia mija "wisielczy", jak określił HAYQ, nastrój. I znów jest dobrze. Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Boziuniu...znowu jakby o mnie! Straszszsznie mnie to bierze! Na taki spleen rzeczywiście coś trzeba zażyć! Ale nie wino! herbatkę z melisą! Wino nie działa! Wiem to:) Anna
teresa943 Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe...mówisz prawdę, koniecznie melisa, ale i ona nieraz ... "wypnie się" lub zagra na nosie i rób sobie, co chcesz ... do rana :):) dziękuję Anno serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Oxyvia Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Na mnie wino działa. Piwko też. A wódki wolę nie zażywać. Natomiast melisa na mnie nie działa. Chyba że długoterminowo.
Fly Elika Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 ładny wiersz, nastrojowy ... i puenta jak u mnie :) ... zdecydowanie tęsknię najbardziej '' za widnokręgiem'' Pozdrawiam Krysiu
Jan Neck Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Przyszła kolej na impresje? Skąd ja to znam... :D Ciekawy dobór słów - "zwątpieniem otula etap" (swoją drogą przypomniał mi się inny wiersz, także chyba Twój, Krysiu - tylko gdzie było to robaczkowe wtranżalać?). "Tyle ich było że nie wiem" - tyle, że aż strach. Pointa aż ciary idą. Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 5 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i wtedy taka noc...ech, wydaje się nieskończoność...dobrze, że tylko "się wydaje" :) dziękuję cieplutko pozdrawiam Stasiu :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wódka be...ale piwko? muszę wypróbować :):) Dzięki za powtórne przybycie na "nocny seans" :) Pozdrawiam słonecznie :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Eliko, wiadomo...za widnokręgiem trudno nie tęsknić :) cieszę się, że znalazłaś coś dla siebie; dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie, że znasz "to":) "robaczkowe wtranżalać"?...nie kojarzę sobie, ale w końcu "tyle ich było":):) a "ciary" to uczta dla autorki :) dziękuję Janku :) Serdeczne pozdrówki :-) Krysia
Oxyvia Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wódka be...ale piwko? muszę wypróbować :):) Dzięki za powtórne przybycie na "nocny seans" :) Pozdrawiam słonecznie :-) Krysia Wypróbuj, wypróbuj. Naprawdę pomaga. Byle nie codziennie. I nie za dużo. Uważać trzeba, to jasne. To też alkohol! A nocne seanse to część mojej osobowości. :-) Żyję nocą, w dzień wegetuję raczej. Najserdeczniej. :-) Joa.
teresa943 Opublikowano 6 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wódka be...ale piwko? muszę wypróbować :):) Dzięki za powtórne przybycie na "nocny seans" :) Pozdrawiam słonecznie :-) Krysia Wypróbuj, wypróbuj. Naprawdę pomaga. Byle nie codziennie. I nie za dużo. Uważać trzeba, to jasne. To też alkohol! A nocne seanse to część mojej osobowości. :-) Żyję nocą, w dzień wegetuję raczej. Najserdeczniej. :-) Joa. Dzięki Joa :))))))) Życzę przemiłej niedzieli :-) Buźka!
Rekomendowane odpowiedzi