Irmina Kęcka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie bierzcie do serca skamieniałych twarzy łez sprzedawanych po pięć złotych na ulicy samotność czasem bywa słodsza niźli anielskie usta pożądania W człowieku tkwi zaborczość teraz, tu, ze mną, dla mnie i chwyta się noc zaprzepaszczoną szczerze wierząc, że to dzień jasny Nigdy nie rozmienię marzeń na drobne na kilka chwil pseudo-szczęśliwych niezdobyte cele mają wiele czaru i nawet gorycz czasem miewa swój sens.
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tragiczne nie jest... nazwe to słabym wierszydłem Tera
Zygmunt August Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Moim skromnym zdaniem, jest to dogłębne zastanawianie się nad przegraną - nad własnym smutkiem trudnum do okiełznania - Oraz dojście do wniosku, że to co wydaje się nam w danej chwili szczęściem, wcale tym szczęściem być nie musi... Nie obchodzi mnie co inni mówią - Mi się podoba, Serdecznie pozdrawiam PS - czytałaś Baudelairea ??
Irmina Kęcka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję bardzo. Baudelaire'a - czytałam, choć przyznaję, że narazie niewiele jego wierszy wpadło mi w ręce. Hmmm.. a ten wiersz... nie jest do końca zastanawianiem się nad przegraną... Bardziej odgrażaniem się przeszkodom, które stają na drodze ;)
Weronika Szular Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 " samotność czasem bywa słodsza niźli anielskie usta pożądania " Mnie też się podoba :) Wiersz ma sens,są ciekawie zawarte myśli,zastanawianie się nad własnym 'ja':). Pozdrawiam-Wera :)
Zygmunt August Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wybacz że źle zrozumiałem, poezja ma to do siebie, że są to słowa brzmiące tak samo - które każdy inaczej odbiera
Rekomendowane odpowiedzi