Maciej_Satkiewicz Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 tylko Bóg jest pewny tylko Bóg istnieje resztę trzeba nazwać powrót jest możliwy w zasłuchaniu i widzeniach mistyków lecz nie po to została nam dana Wielka Księga Magii usiądźmy w nierealnym otwórzmy Księgę to wszystko jest nauką niepewności czujesz jak pamięć opiera się pamięci? jest dworzec wypowiedziałem będę Cię kochał jest pałac skoczyłaś mi w ramiona w rozedrganiu i w ścisłości układamy puzzle
Judyt Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 hmm..przeczytałam, a co to ta Wilelka Księga Magii? może to niebo rozgwiażdzone/? a nie wiem..domyślać się można, bo to jakieś dziwne, J. płoniaście(:
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Mogę tylko powiedzieć, że bez Księgi Magii nie ma wiersza... płomykowo :)
Marcin Katulski Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Od razu skreśliłem wiersz po pierwszym wersie, ale nie warto się z tego tłumaczyć.:) Najbardziej zniesmaczył mnie ten 'pseudoromantyczny' obrazek na końcu. Skok w ramiona w świetle księżyca. Autorze, coś musisz z tym zrobić. Pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. płomykowo a jakże- łapię!- dzięki za nie.. a ta Księga to PŚ ?- zgaduję...no bo muszę J. (:
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, będę wiedział więcej, kiedy nabiorę dystansu (wiersz z dzisiejszego poranka). Pozdrawiam
stokrotki w rosole Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 odniosłam wrażenie, że autorowi chodziło o ukazanie jego wewnętrznego poczucia, że czas płynie równolegle. Że zdarzenia nie umykają, nic się nie kończy, nic nie znika na zawsze. Wtedy wszystko w każdej chwili można na nowo odnaleźć. Ale czy tak jest? Może w innym wymiarze. Pozdrawiam:)
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poniekąd tak rzeczywiście jest/było, może to próba wytworzenia czasu? Pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 w rozedrganiu i w ścisłości układamy puzzle Macieju, i to jest TO! Refleksyjny wiersz. Podoba się. Serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Fly Elika Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 znakomite, o księdze zwłaszcza... moim patrzeniem dopisałabym coś do puzzli... albo użyła innego określenia na tę układankę , puzzle są świetne ale na cierpliwość ... a na rodzaje koncetracji :) coś inaczej... to tylko moje subiektywne zdanie wiersz bardzo dobry pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi