ula Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 szukałam miejsca gdzie nie ma dni do stracenia błądziłam w pewności że mam dla kogo się odnaleźć w końcu nasłuchując pajęczych harf nocy usnęłam w futrze jesiennych liści nade mną kasztanowe konstelacje bursztyn i miód zawsze
Judyt Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 ładnie rozpisana aura ciepła i prześwitów, tyle, że jak dla mnie puenta- a fe! wskazywała by że do końca życia - błądzenie, J. płoniaście (:
Marcin Katulski Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest świetne. Reszta do bani i zrzędzenie, Ulo.:)
ula Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest świetne. Reszta do bani i zrzędzenie, Ulo.:) na tym bazowałam, ale gdybym tyle tylko zostawiła, byłoby zrzędzenie, że za mało... a teraz znowu, że za dużo, no ja nie wiem :P
Marcin Katulski Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest świetne. Reszta do bani i zrzędzenie, Ulo.:) na tym bazowałam, ale gdybym tyle tylko zostawiła, byłoby zrzędzenie, że za mało... a teraz znowu, że za dużo, no ja nie wiem :P Po prostu popracuj nad początkiem. :) Puenta jest aaaaaaaaaaaa. zajebista. ;)
ula Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w końcu coś w tym jest, że błądzenie to ludzka rzecz.. generalnie wiersz nie miał być zbyt optymistyczny, więc taka puenta konieczna pozdrawiam i dziękuję :))
ula Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na tym bazowałam, ale gdybym tyle tylko zostawiła, byłoby zrzędzenie, że za mało... a teraz znowu, że za dużo, no ja nie wiem :P Po prostu popracuj nad początkiem. :) Puenta jest aaaaaaaaaaaa. zajebista. ;) po prostu nie fikaj ;) moooże popracuję, dzięki za wgląd ;))
Marcin Katulski Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w końcu coś w tym jest, że błądzenie to ludzka rzecz.. generalnie wiersz nie miał być zbyt optymistyczny, więc taka puenta konieczna pozdrawiam i dziękuję :)) Fajnie, że pokazałaś własny świat. Jak widzisz to wszystko. Ludzkie gramolenie się po ziemi i egzystowanie jak się da za pomocą takich metafor na końcu. Niezłe. Pokazałaś mi, że jako pisarka poetka, masz swój wzrok, indywidualne stanowisko. Nie należysz do stada przyklaskiwaczy. Brawo. :)
ula Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w końcu coś w tym jest, że błądzenie to ludzka rzecz.. generalnie wiersz nie miał być zbyt optymistyczny, więc taka puenta konieczna pozdrawiam i dziękuję :)) Fajnie, że pokazałaś własny świat. Jak widzisz to wszystko. Ludzkie gramolenie się po ziemi i egzystowanie jak się da za pomocą takich metafor na końcu. Niezłe. Pokazałaś mi, że jako pisarka poetka, masz swój wzrok, indywidualne stanowisko. Nie należysz do stada przyklaskiwaczy. Brawo. :) nie przesadzajmy, całego światopoglądu autora nie da się zawrzeć w jednym jego wierszu, tak myślę, ale to prawda, że jakąś małą cząstkę.. w każdym bądź razie dzięki bardzo, jak widzę tym razem Ty mi trochę słodzisz ;)
Marcin Katulski Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie, że pokazałaś własny świat. Jak widzisz to wszystko. Ludzkie gramolenie się po ziemi i egzystowanie jak się da za pomocą takich metafor na końcu. Niezłe. Pokazałaś mi, że jako pisarka poetka, masz swój wzrok, indywidualne stanowisko. Nie należysz do stada przyklaskiwaczy. Brawo. :) nie przesadzajmy, całego światopoglądu autora nie da się zawrzeć w jednym jego wierszu, tak myślę, ale to prawda, że jakąś małą cząstkę.. w każdym bądź razie dzięki bardzo, jak widzę tym razem Ty mi trochę słodzisz ;) Nie, nie słodzę. Mówię odnośnie tego wiersza, tego konkretnego. Źle mnie zrozumiałaś. Zaraz się wkurzę! ;)
ula Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie przesadzajmy, całego światopoglądu autora nie da się zawrzeć w jednym jego wierszu, tak myślę, ale to prawda, że jakąś małą cząstkę.. w każdym bądź razie dzięki bardzo, jak widzę tym razem Ty mi trochę słodzisz ;) Nie, nie słodzę. Mówię odnośnie tego wiersza, tego konkretnego. Źle mnie zrozumiałaś. Zaraz się wkurzę! ;) ok, mogę przyznać, że nie do końca Cię zrozumiałam, więc spokojnie z nerwami, później może być ciężko z zaśnięciem ;)
Marcin Katulski Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie, nie słodzę. Mówię odnośnie tego wiersza, tego konkretnego. Źle mnie zrozumiałaś. Zaraz się wkurzę! ;) ok, mogę przyznać, że nie do końca Cię zrozumiałam, więc spokojnie z nerwami, później może być ciężko z zaśnięciem ;) Wezmę coś na sen. :)
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak jak by Pl zabłądził i przysiadł na polance. Szukał dla kogoś.W końcu nie wiem czy jest dla kogo. Brzmi to tak jakbyś szukać przestała i pogodziła się z samotnością zapadła i oswoiła. Obrazek poetycki i "malowany". Ładnie. Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ula, dla mnie tylko to szukałam miejsca gdzie nie ma dni do stracenia błądziłam w pewności że mam dla kogo się odnaleźć w końcu nasłuchując pajęczych harf nocy usnęłam w futrze jesiennych liści nade mną kasztanowe konstelacje bursztyn i miód zawsze -----wycięłam "na" ładny wiersz; podoba mi się przesłanie prawdy o słabościach człowieka, błądzeniu po drogach życia i szukaniu szczęścia ) nieraz złudnego "usnęłam w futrze jesiennych liści", ale kto z nas nie ucieka w marzenia "bursztyn i miód", by przeczekać... pointa "zawsze" w moim rozumieniu znaczy, że popełniamy błędy do końca życia, jednak widzę w tym pozytyw...wszak na błędach się uczymy...także do końca życiowej drogi (zawsze). To tak po mojemu :):) Serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
stokrotki w rosole Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 że przestaje się błądzić, kiedy przestaje się szukać? To jest piękne co mamy, a wystarczy się przyjrzeć i odnaleźć? bardzo mi się podoba:))
ula Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak jak by Pl zabłądził i przysiadł na polance. Szukał dla kogoś.W końcu nie wiem czy jest dla kogo. Brzmi to tak jakbyś szukać przestała i pogodziła się z samotnością zapadła i oswoiła. Obrazek poetycki i "malowany". Ładnie. Pozdrawiam. oj, jak Ty potrafisz rozszyfrować.. :)
ula Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ula, dla mnie tylko to szukałam miejsca gdzie nie ma dni do stracenia błądziłam w pewności że mam dla kogo się odnaleźć w końcu nasłuchując pajęczych harf nocy usnęłam w futrze jesiennych liści nade mną kasztanowe konstelacje bursztyn i miód zawsze -----wycięłam "na" ładny wiersz; podoba mi się przesłanie prawdy o słabościach człowieka, błądzeniu po drogach życia i szukaniu szczęścia ) nieraz złudnego "usnęłam w futrze jesiennych liści", ale kto z nas nie ucieka w marzenia "bursztyn i miód", by przeczekać... pointa "zawsze" w moim rozumieniu znaczy, że popełniamy błędy do końca życia, jednak widzę w tym pozytyw...wszak na błędach się uczymy...także do końca życiowej drogi (zawsze). To tak po mojemu :):) Serdecznie pozdrawiam :-) Krysia Krysiu, dziękuję, że zatrzymałaś się na trochę i rozgryzłaś ;) co więcej, wersja po Twojemu jest rzeczywiście mniej przegadana, podoba się pozdrawiam!
ula Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. każda interpretacja coś w sobie ma.. piszę pod wpływem chwili, toteż niekiedy mnie samą ciekawi i niekiedy dziwuje, co przez wiersz tak naprawdę chciałam powiedzieć ;) dzięki bardzo za komentarz :*
Rekomendowane odpowiedzi