maria nika Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 więc dziejemy się beznamiętnie wczoraj potykamy o zdeptany wyrzut zapomnianego sumienia jest jeszcze w nas jakiś głos co tam jakaś wzniosłość co tam przykazy i ideał - dawno sięgnął bruku co nam nieokreślone Jutro zachłannie toczymy bój zagarniamy przestrzeń swoistego bytu w poprzek drogi tylko przywyknąć
pms Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Ahh ci socjopaci w dresach! Oni właśnie tacy są: zadeptane sumienie i ideały. Tylko siła i grabienie! Piękny wiersz. Taki na czasie. Boże, nie pozwół bym stał się dresiarzem!
Joanna eM Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 'swoiste' piszemy przez 'i' a nie 'j' 'więc dziejemy się' - a można tak?! jak już to chyba 'dzielimy' albo 'dzieje się' 'co tam przykazy i ideał - dawno sięgnął bruku' motyw z 'Fortepianu Chopina' J.Słowacki Pozdrawiam
maria nika Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 JoannaEm Racja,swoiste..przez i -w tytule niedopatrzone,w wierszu dobrze.. Nie poprawię tytułu już... a dziejemy się -tak świadomie ma być.. Pozdrawiam,dzięki za kom.
aluna Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Rzeczywiście swoiste credo,obyśmy nie przywykli! PRZEMYŚLANE ,CIEKAWE PRZESŁANIE MARIO! Serdecznie! Ania
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Ja też tak mam zawsze w poprzek drogi. Fajny wiersz. Miłego...
Bernadetta1 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 ja się nad tytułem zastanawiam czy to bład?...czy w zamiarze neologizm od swojskiego...hmmm
Rekomendowane odpowiedzi