Piotr G. Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Co to za słowo? Jest sześcioliterowe, Trzy sylaby, trzy samogłoski posiada, O tak wielu rzeczach nam opowiada, Takie króciutkie, a wieloznaczeniowe. Zastanawiają się wszyscy, ludzie spierają, Jaki sens może być tego słowa krótkiego, A poszukują wieki znaczenia jednego. Każdy różnie je widzi, a wszyscy używają... Ja też widzę je jak umiem i stosuję sam. Możliwe, że dobrze, poprawnie, a może źle, Kto mi to powie, bo któż dokładnie to wie ? Ale jedyną rzecz moi drodzy powiadam, Że gdyby mnie o to którego dnia spytano, To znam jedną osobę której dam to miano.
Pan_Biały Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 kalambury z rozwiązaniem w tytule. i tyle.pisać dalej
M._Krzywak Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Po tytule bałem się znaleźć w patetycznym chaosie, znalazłem nawet intrygujący pomysł. Może nie będę czepiał się szczegółów (np. 3 strofa jest już bardziej dla formy, niż odbiorcy), bo przypadła mi do gustu prostota w opisie i sama puenta, która tworzy dobry, gustowny żart. Na tak. Pozdrawiam.
Piotr G. Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Dziękuję bardzo za pozytywny komentarz :)
stokrotki w rosole Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Dziękuję, jest mi bardzo miło;)
Judyt Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 ciekawe rozmyślunki, J. (:płoniaście
stokrotki w rosole Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 kurde, a liczyłam na taką reprymendę za swój wpis, a ty nic, pełna zgoda? Tak też moje kompleksy zostały skutecznie podleczone. Tym bardziej mi miło. Pozdrawiam:]
Piotr G. Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co do reprymendy nie zauważyłem twojego komentarza :)
Rekomendowane odpowiedzi