Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

1. Wielkie dzięki, czas poświęcony na komentarz jest w tym przypadku nie do przecenienia.
2. Nie odpowiadam za całe forum.
3. " Tendencja " ( jeżeli jest ) nie powstała w wyniku odgórnego zarządzenia. Ludzie tak tu po prostu piszą. Chcesz ich wymienić ?
4. Ocenianie czytelników jest niesmaczne, bzdurne i nie na temat.
5. Brak oryginalności, zaburzenia, niedopowiedzenia i domysły - mogę się zgodzić.
6. Intensyfikacja/ przerysowanie/ niesmak - rzecz dyskusyjna i nie do rozstrzygnięcia. Traktuję czytelnika jak " dorosłego " i nie staram się prowadzić za rękę.
7. Sfera domysłu - można ją też nazwać " niedotykalną ", wymykającą się słowom, mniej wynikającą z nich bezpośrednio - bardziej z ich wzajemnych relacji.
8. Przeimitowanie ( grawitacja widzialnego ) - przesada, to zupełnie poczciwy zwrot.
9. Pierwiastki prywatne/ tendencyjne - nie ma " żywego " wiersza bez prywatności.
10. Ostatni trójwers ( obowiązkowo z trawą ), to dla mnie kluczowa, najważniejsza część wiersza. Korekta oznaczałaby konieczność pisania wiersza na nowo.

Jeszcze raz, dzięki Michale - wydaje mi się, że org zyskał cennego komentatora. I to nie, zgadzanie się z nim ( lub nie ) jest tu najważniejsze ale możliwość dyskusji.
: )
  • Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

i ja napisałam o świetle, a raczej jego braku - tylko nie pospieszyłam z rozgrzeszeniem.
skupiłam uwagę na poincie, z trzech zredukowałam do kwintesencji dwuwersowej i to co Pan Michał poddał pod analizę - jako dyskusyjne/wątpliwe, a póżniej zaakceptował w ramach zony czytelniczej - czyli wtórnego wszystkiego - albo do zaakceptowania w ramach powtórek językowych.
- tylko że ja silikonowe wypełniacze odrzucam - mnie one zamulają przekaz.
rzecz gustu.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

silikony nie, ale zbytnia liposukcja też nie

"od szeroko nagle okien
powiało świeżym do nazwania"

o tym dokładnie Michał Gomułka z czym sie zgadzam i na co też zwróciłem uwagę. ale to temat na dyskusję panelową a nie pod wierszem doktora, bo mu liczbe nabijamy;)