Franek Kikuta Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Rozmyty, stary ląd nietknięty czasem wcale, dlaczego ten natury błąd zostawił mnie detale? Energia wytworzona tam została gdzie ojczyzna, a ja po świecie gnam, jak krwawiąca blizna. Nowość plącze marzeniami zastawia jak pająk sidła, służy natury konfliktami topi sztuczne skrzydła. W nieznane pędzi świat zostawia to, co stare, pamięć nie wymarze lat, choć były smutne, szare. Piękne jest nieznane - tworzy nowe ja, zostawia co kochane inne prawdy tka. Stara energia nie wybacza właściciela przecież ma!? - nęka wspomnieniami tkacza, aż się skończy życia gra.
Judyt Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 ciekawe Franku, tkacz musi się wiele natkać oj.. J.(:płoniaście
teresa943 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 utkałeś kilim o ciekawych wzorach pozdrawiam serdecznie :-)
Franek Kikuta Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...to życie utkało, ja byłem i jestem tylko widzem. Pozdrawiam cieplutko.
Franek Kikuta Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sądzę, że każdy z nas w jakims stopniu jest tkaczem, tylko tka inne wzory. Pozdrawiam.
Fly Elika Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 A to przypomina pająka są aerozole na pająki ? i inne owado-skorupiaki ?
Judyt Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sądzę, że każdy z nas w jakims stopniu jest tkaczem, tylko tka inne wzory. Pozdrawiam. to prawda, fajowo (: tylko tych myślników za dużo albo tkacz dużo myślał..(żart) J. dobrego dnia, myk
Franek Kikuta Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sądzisz, że "zalewanie robaka", a na skorupiaki modlitwa pomaga; - to indywidualne lekarstwa. Pozdrawiam.
Franek Kikuta Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sądzę, że każdy z nas w jakims stopniu jest tkaczem, tylko tka inne wzory. Pozdrawiam. to prawda, fajowo (: tylko tych myślników za dużo albo tkacz dużo myślał..(żart) J. dobrego dnia, myk Przesoliłem troszeczkę myslnikami tę wierszową zupę, ale to wina myslenia.
Fly Elika Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sądzisz, że "zalewanie robaka", a na skorupiaki modlitwa pomaga; - to indywidualne lekarstwa. Pozdrawiam. kto zalewa robak to nie wiem, bo napewno nie ja, a pytam czy ten utwór jest o peelu jako o konstruującym pająku czy nie?czy autor ma coś z tym wspólnego? bo tak jakby to opisywał stąd przyszedł mi do głowy areozol ...co do pajęczaków- skorupowych to trudno niektórych !? się pozbyć mówię oczywiście o wyjątkach pozdrawiam
Franek Kikuta Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sądzisz, że "zalewanie robaka", a na skorupiaki modlitwa pomaga; - to indywidualne lekarstwa. Pozdrawiam. kto zalewa robak to nie wiem, bo napewno nie ja, a pytam czy ten utwór jest o peelu jako o konstruującym pająku czy nie?czy autor ma coś z tym wspólnego? bo tak jakby to opisywał stąd przyszedł mi do głowy areozol ...co do pajęczaków- skorupowych to trudno niektórych !? się pozbyć mówię oczywiście o wyjątkach pozdrawiam Niniejszy wiersz nie ma nic wspólnego z politycznymi manewrami. Mieszkam daleko i niekiedy mam swój czas na nostalgię, no i czasem o tym piszę. Temat ten jakos się przewija w moim pisaniu. Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam serdecznie.
Kamertonka Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 masz dobre krosno na wiersze może tylko w splocie trochę za dużo ten i te i tp ale nie odbieraj TEGO jako czepialstwa nie mam takich intencji pozder
Franek Kikuta Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...i dobrze, konstruktywny komentarz jest mile widziany, nie jest to czepialstwo, ale życzliwe rady, dzięki. Krosna, niestety tkają stare wzory. Jak powiadają mędrcy; "stare to dobre skrzypki i wino". Oczywiscie to żart. Pozdrawiam.
Kamertonka Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...i dobrze, konstruktywny komentarz jest mile widziany, nie jest to czepialstwo, ale życzliwe rady, dzięki. Krosna, niestety tkają stare wzory. Jak powiadają mędrcy; "stare to dobre skrzypki i wino". Oczywiscie to żart. Pozdrawiam. uf widzę że mam do czynienia z myślącą personą dzięki Ci Panie za Twe hojne dary
Jimmy_Jordan Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 dwie zwrotki nadają się w istocie do miana poezji, reszta z masą rymów gramatycznych nie wnosi zbyt wiele, ani w technikalia, ani w sens. W nieznane pędzi świat zostawia to, co stare, pamięć nie wymarze lat, choć były smutne, szare. -piękna myśl, rodzaj aforyzmu Stara energia nie wybacza właściciela przecież ma!? - nęka wspomnieniami tkacza, aż się skończy życia gra. no i puenta, niby a propos. co więcej, gubisz rytm często, gęsto, zdrówko, Jimmy
Franek Kikuta Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...i dobrze, konstruktywny komentarz jest mile widziany, nie jest to czepialstwo, ale życzliwe rady, dzięki. Krosna, niestety tkają stare wzory. Jak powiadają mędrcy; "stare to dobre skrzypki i wino". Oczywiscie to żart. Pozdrawiam. uf widzę że mam do czynienia z myślącą personą dzięki Ci Panie za Twe hojne dary Dziękuję.
Franek Kikuta Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, że chciałes przeczytać i skomentować moje pisanie. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi