Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Patrzą na świat spod zmarszczonych brwi, jakoby niebo winne było rachunków, a ziemia - długu, którego nikt nie spłacił   Kawa w kubku stygnie - z żalu, choć pachnie nutą dalekich ogrodów Mówią: zwyczajne, banalne jakby zwyczaj był zwyczajną obrazą   Przechodzą obok dziecka,  co składa z kamyków katedrę w piasku Kręcą głową: strata czasu Nie widząc, że i ich pałace dawno już przykryła pleśń  codzienności   Wszystko jest passé świt — zbyt prosty, noc — zbyt ciemna, miłość — przereklamowana, wdzięczność — kiczowata   A życie jak znudzony konferansjer Śmiejąc się cicho, bije im brawa I nagle nastaje ta pusta cisza   I wtedy nawet kurz ma blask, a oni gorzko spluwali na gwiazdy
    • Jej zapach  Noc jest zawsze samotna    Jej dotyk  Przemierzam ulice    (Całkiem sam)   Jej wzrok  I krew na podwiązce    Smakuje zawsze inaczej
    • @MIROSŁAW C. Także odpowiem fragmentem jednego z moich wcześniejszych wierszy:        Długimi nocami płacze wciąż Wołyń… Łzami podobnymi gwiazdom spadającym…    
    • @Starzec Inaczej, jak autor by chciał, a jeszcze ze szkoły dźwięczy mi niezadowolony głos polonistki: źle zrozumiałeś i jest to odstępstwo od zrozumienia poprawnego i jest to błąd, grzech. Inaczej jest słowem neutralnym, bo może gorzej, a może lepiej. Wiersz jest reperkusją niezadowolenia niektórych autorów, tu i nie tylko, z odmiennego rozumienia napisanego wiersza. Autor uważa, że on wie najlepiej o czym napisał, a odmienne rozumienie jest niewłaściwe, czyli złe.  Dzięki za wpis i pozdrawiam. 
    • mam pięć lat i przeżyć niewiele za to sny szaleją i budzą mnie nagle   słońce mgła na przemian mi ścielą pejzaże a jakże   za sto lat snów będzie niewiele za to przeżyć fura i zdziwi się życie   mgła i mgła w pejzażach już utkwi na stałe a jakże
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...