aluna Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 jestem pusta jak wór Mikołaja po świętach wyczerpane zapasy dołują po wypłacie szare komórki zmobilizowane jak zawsze przez polaków przed pierwszym także po zmodernizowana zarabiam ale po co zawsze te same wycięte z życiorysu kawałki chleba
maria nika Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 zawsze te same wycięte z życiorysu kawałki chleba Bardzo ładny wiersz,Aluno... podoba się...tylko troszkę optymizmu...ale po co -właśnie po te kawałki chleba... Pozdrawiam cieplutko
aluna Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Bo mam kontakt z ludźmi potrzebującymi pomocy...Droga mariko! I wiem ,że nie odpowiesz dziecku pragnącego....latem napoju ...NIE! To boli ,a jak bardzo! Serdecznie! Ania
teresa943 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 nic dziwnego...skoro "pusta jak wór Mikołaja po świętach" to i zrezygnowana...a gdzie nadzieja, gdzie choćby cień radości, za te ... kawałki chleba? ogromny pesymizm Aniu... aha, mam pytanie, a właściwie czepnę się ździebko :) dlaczego "Mikołaja" wielką literą a "polaków" małą? nie rozumiem... pozdrawiam serdecznie
aluna Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to podpowiedz Krysiu ,gdzie szukać pomocy ,jak matka małoletnich dzieci bez pracy a mąż wyjechał w dalekie kraje? MOPS postrzega to inaczej?! A dzieci bez nadziei ...na chleb?! Serdecznie! Ania
aluna Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pokemony ...może , ale chleb bardziej !Najbardziej!!! Wiem ,wiem coś o głodnych dzieciach..! (:)
Pablo_Pikaso Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu puenta super tematyka wiersza bardzo mi bliska w kilku swoich też próbowałem ale nie do wszystkich trafia Paweł szacuneczek
Sfinks13 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 bardzo ładnie , gdyz zyciowy klimat sięgający wielu ludzi i pisz Anno, gdyż takiej poezji potrzeba aby przekazywała niedolę Polaków jak i głupotę rządzących serdecznie i patriotycznie 13
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Bardzo ładnie "przeniosłaś". Prościutko i osobiście z tym takim Twoim, który tak lubię. To ja na to- spróbuj w innej piekarni. Miłego...
teresa943 Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to podpowiedz Krysiu ,gdzie szukać pomocy ,jak matka małoletnich dzieci bez pracy a mąż wyjechał w dalekie kraje? MOPS postrzega to inaczej?! A dzieci bez nadziei ...na chleb?! Serdecznie! Ania Moja droga, nie mam nic przeciw poruszaniu w poezji "palących" tematów, ale skoro tu jest warsztat, umieszczam szczere uwagi do wiersza i właśnie dlatego, że opisana sytuacja tragiczna, dobrze gdy wiersz tchnie choć iskierkę nadziei (nawet dla czyelników), w ten sposób daje do myślenia. Pnadto tu jest miejsce na poprawianie błędów; sorki Aneczko, ale ja tak traktuję warsztat i powiem Ci, że właśnie tu dawno temu wiele się nauczyłam biorąc do serca cenne uwagi bardziej w pisaniu doświadczonych. Wybacz moją szczerość. Bardzo Cię lubię, a Twoje wiersze mnie ciekawią, dlatego nieraz mieszam. Innym poświęcam mniej czasu lub wcale, bo przecież nie sposób wszystkie czytać i komentować. Masz w sobie potencjał i przy odrobinie wysiłku Twoja poezja byłaby super. Co z tego, że ktoś się zachwyca treścią, a pomija formę. W ten sposób Ci nie pomoże, a Ty możesz spocząć na laurach, w Twoim przypadku byłaby wielka szkoda. Przepraszam za tyle słów...napisałam tak od serca...wybacz, jeśli coś nie tak... Serdecznie pozdrawiam :)))))) Krysia
Judyt Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 ...smutno z oddaniem siebie samego zdaje się J.(:płoniaście
aluna Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Dziękuje pięknie Wszystkim czytającym moje przemyślenie! empatycznej Judytce, Drogiej wnikliwej Krystynie, sympatycznemu Mirkowi, zawsze doskonałemu Sfinksowi, uroczemu bazylowi. szarmanckiemu Poblasko, przemiłej marii nike Za komentarze bardzoooo! Do zobaczenia może za tydzień?! Uściskuję! Ania
Zbyszek_Dwa Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Ostatnio mam podobne przemyślenia Ładnie ujęty temat, który jakoś "pali" piszących... Nie wiem... co jest powodem :) Pozdrawiam :)
aluna Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznie Zbyszku ...no to gramy w tej samej lidze! Słonecznie! Ania
Rekomendowane odpowiedzi