Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wołało ją echo nie znała dźwięków snu przebudzeń zmierzchów i brzasków tańczyła w rosie nogi bose po kolana w marzeniach mokre spadły naszyjniki odkryły dekolt włosy długie drażniły piersi odkryte suknia spłynęła jedwabiem modrym nocy oczy rozświetlone poświatą księżyca spierznięte usta o życie wołały wodospady zdarzeń zagłuszyły kobiecość [sub]Tekst był edytowany przez Iris_IK dnia 08-08-2004 13:29.[/sub] [sub]Tekst był edytowany przez Iris_IK dnia 08-08-2004 13:37.[/sub]
Bartosz Wcisło Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dekolt ,proszę pani,dekolT
Marek Paprocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Marek Paprocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coś mi tu nie pasuje
Marek Paprocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najpierw piersi odkryte a później odkryty dekolt
Ona_Kot Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 mi również coś nie pasuje :/ "dźwięki: przebudzeń, zmierzchów i brzasków; w rosie boso; modry jedwab nocy; poświata księżyca" - bardzo na nie. podoba się: "o życie wołały wodospady zdarzeń" ocena trzy pozdrawiam
Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przepraszam za literówkę, poprawiłam. I.
Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Reszty komentarzy nie rozumiem. Z pewnością nie mówimy tym samym językiem! Pozdrawiam szczerze wszystkich krytyków. I.
Czaruś Mućka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Język poetycki winien być na tyle uniwersalny, by łączyła Autora i Odbiorcę. Komentarz odautorski jest zdumiewający. Co do wiersza - nic nie jest w stanie zagłuszyć prawdziwej kobiecości (oprócz kobiety). Chyba tylko na potrzeby wiersza. Nie podoba mi się tekst. Jedynie właśnie "wodospady zdarzeń" (ale samodzielnie) Czaruś
Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Szanowny Panie Czarusiu! Ot i co powiem: małoś Pan jeszcze bywał w świecie i małoś w świecie widział, skoro uważasz Pan: "Co do wiersza - nic nie jest w stanie zagłuszyć prawdziwej kobiecości (oprócz kobiety). Chyba tylko na potrzeby wiersza. " Wiersz może się nie podobać.Czytelnik ma prawo nie zgadzać się z autorem.Odnalezienie negatywnej opinii pod wierszem jest milsze, niż całkowity brak komentarza. Natomiast krytyka powinna być konkretna . Marek Paprocki zacytował wiersz, a potem napisał,że coś mu się nie zgadza. Następnym też się nie zgadzało. Wybaczy więc Pan komentarz odautorski!!! Natomiast na konkretne uwagi reaguję ...choć może nie tak , jak oczekuje krytyka -:) Pozdrawiam I.
Mała_Zielona Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podoba mi się ta zmysłowość - a po zmianach sugerowanych przez poprzedników - nie ma juz chyba nic do zarzucenia. Tak ja wiersz widzę i czuję. Pozdrawiam - autorkę szczególnie
Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dzięki,za przychylne słowa "Mała"! Pozdrawiam. I.
Rekomendowane odpowiedzi