Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Deonix_ Zgadza się Deoni, niezależnie od wieku każdy potrzebuje trochę ciepła. Niekoniecznie przyznaje to głośno, ale to nie zmienia faktu, że tak właśnie jest.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @violetta   A poważne sprawy to takie: gdzie jest Polska? Normalny człowiek wskazuje palcem - wskazującym - na własne serce, zresztą: na mapie Świata i Europy - Polska ma kształt Serca i jest koloru czerwonego... I to też jest ważne: we szwedzkich, niemieckich i rosyjskich muzeach jest pełno polskich zabytków, więc? Czego uczą tamtejsze systemy edukacyjne? W sposób nieświadomy prowadzą polonizację i uczą młode pokolenie pogardy wobec katów i szacunku wobec ofiar? Jak już mówiłem: w przypadku Polski, Polek i Polaków - efekty są odwrotne od zamierzonego celu...   Łukasz Jasiński 
    • Ala.. jakie głupie..:) są treści, często sporo humoru i.. lekcje do odrobienia - nauki, jak się powinno. Pozdrawiam.
    • Widzę kolory     Codziennie podkulam skrzydła,  jakbym bała się lotu nad doliną, a tu wiosna kroczy wiewem natury, choć dżdżysto i mgły nad ziemią.   W zakamarkach przysnęło wczoraj,  rzędy kamieni na drodze, więc...   bajkę opowiem strachom - z mchu  i paproci - do miękkości przylgnę całą sobą , myśli zanurzę w dobru, które tuż, tuż - na zakręcie - spójrz,   rozlewa się w pąki na drzewach, kiełkuje w tobie, i w tobie, i we mnie.      luty, 2025     
    • stać mnie na to co za darmo. zamiast sufitu miraże, a że pada? szumi różowo, dopełnione twoim oddechem pozwala zasnąć. gdy się budzę nie ma kołdry, która mogłaby tęsknić, zziębniętych kubków... język jest czuły tylko na twój smak. jesteś poranną kawą, papierosem... a potem znajdujemy gdzieś, w którym nas jeszcze nie było. wieczorami tańczą wokół ciebie parheliony,  nigdy nie zobaczę czegoś równie pięknego.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...