emil_grabicz Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Wprowadziłem sobie nowy wierszyk, ale pomyliłem się w tytule, więc go usunąłem. Poprawiony tekst wprowadziłem pewną ręką, jak maszynista kolejki wąskotorowej, mający zawsze rację i pierwszeństwo... a tu bummm! Poczekaj bratku 144 godziny na semafor bezdusznej maszyny, to pojedziesz do Czitałej. To jakiś apsórt! "ja Wisła, ja Wisła... brzoza, jak mnie słyszysz? Odbiór! I co teraz do diaska? Pomożecie? :)
Pancolek Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie pomożemy. Takie reguły, bardzo mi przykro :)
M._Krzywak Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Każdy się złapał na ten figiel :) Ale na pocieszenie polecam lektorkę "Kamikaze -Boski wiatr" Arcta - tam za złe ułożenie szczoteczki mieli ciężej ;;)
emil_grabicz Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Trudno, przecież się nie wybebeszę... przynajmniej teraz wiem, maszyna niewinna. Jak zwykle winny człowiek. I zaraz mi się kwadratura koła przypomina. Czy najpierw była kura, czy jajko? Jedno jest pewne. Kogut był pierwszy. Podziękował i zgrabnie dygnął nóżką. :)
Rachel_Grass Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 kurde, a ja po tytule myślałam, że po prostu chcesz to sprzedać :D
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 zaloguj się jako emil grabicz I :))
emil_grabicz Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Marjanno, ja będąc jeszcze małym chłopcem(Marszałek Piłsudski podpisywał wtedy kapitulację Rosji w Moskwie a Feliks Dzierżyński nie wiedział o tym, że będzie komunistycznym zbrodniarzem), piłem tran w szkole, co by krzywicy nie mieć, potem mleko, ażeby wzmocnić kości... do dzisiaj otrzepuje mnie po tym tranie, jak w końcowej fazie oddawania moczu. Jak sobie pomyślę ile wielorybów musiało przeze mnie zginąć i ile krów pójść do rzeźni, to klnę na czym świat stoi zaczynając właśnie od tego tranu ale dzięki temu wszystkie członki mam proste, bo krzywica ominęła mnie szerokim łukiem. Bądź pozdrowiona Maryjanno... hahaha
M._Krzywak Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przypadkowo czytałem o tych tranach (już nie pamiętam gdzie, chyba u Dobraczyńskiego) i przyznam, że wrażenie jak z koszmaru. Dzieciaki brano siłą, potem wlewano im łyche tranu, a czasem dyżurni dla kawału zaprowadzali drugi raz nieszczęśnika po drugą porcje :)))
Rekomendowane odpowiedzi