teresa943 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 najbardziej lubię zanurzać się błękitnym w zabarwieniach tonów muśnięciami warg odczytywać kody kiedy tulisz puszystość mchu z tysiącem mrówek rozbiegany pośpiech zbiera po drodze żywiczne olejki i przepłasza zakłopotanie ============ druga wersja wersyfikacyjna najbardziej lubię zanurzać się błękitnym w zabarwieniach tonów muśnięciem odczytywać kody z warg kiedy tulisz puszystość mchu z tysiącem mrówek rozbiegany pośpiech zbiera żywiczne olejki i przepłasza zakłopotanie
olek bolo Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. druga bardziej i tak bym ją widział jak wyżej ale to Twój wiersz ps. może przynajmniej zmień to "przepłasza" bo to się kojarzy jakby ktoś przepraszał ale nie wymawiał"r" pozdr.
aluna Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Obie wersje Droga Krysiu zatrzymują, ale ja jako czytelnik stawiam na pierwszą! Ujęło mnie to ,bo piękne,obrazowe: puszystość mchu z tysiącem mrówek rozbiegany pośpiech zbiera po drodze żywiczne olejki i przepłasza zakłopotanie Uściski! Miłego upalnego dnia! Ania
teresa943 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. druga bardziej i tak bym ją widział jak wyżej ale to Twój wiersz ps. może przynajmniej zmień to "przepłasza" bo to się kojarzy jakby ktoś przepraszał ale nie wymawiał"r" pozdr. nawet mi się podoba Twoje widzenie :) a to "przepłasza" tak zabawnie się kojarzy? nie przyszło mi do głowy..."płoszy" było już w moich wierszach, więc pomyślałam...zobaczymy, co ostatecznie wybiorę dziękuję serdecznie pozdrawiam Olku :)))
teresa943 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, Aniu, lubisz moją "enteromanię", ale jest to "wyłapywanie" kolejnych myśli, stąd często stosuję taką weryfikację, choć nie każdy nadąża za mną, szczególnie, gdy celowo "zakręcę". Ty bardzo dobrze umiesz się wczytać w to, co czuje peelka. Dziękuję:)) Serdecznie i cieplutko :-))
aluna Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 KRYSIU DROGA JA PO PROSTU KOCHAM TWOJE PISANIE ...I KONIEC! ania PS. JEST OBRAZOWE ,WNIKLIWE , PRZEMAWIA DO CZYTELNIKA CAŁĄ TOBĄ,I TAK WŁAŚNIE MA BYĆ , BY POCZUĆ TO COŚ ... POEZJĘ .!!!
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Misie podobają obie. Nic tak człowieka nie dołuje jak doskonałość innych. Zawsze piszesz tak prosto i z takim wyczuciem tej cieniutkiej granicy pomiędzy dobrym smakiem i przesytem. Dzisiaj brak mi sił do pisania ale kiedyś jaśniej... Miłego...
Fly Elika Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Krysiu podoba mi się bardziej pierwsza, bo spontaniczna itp. jak i poezja lekko stąpająca po nieznanym gruncie, a jednocześnie znająca tajemnice, zjawiska nie tylko w przyrodzie :), jednak ma nastawienie nawet już do poznanego: na pewno ją coś zachwyci, bo coś nowego zauważy zeszłam z czymś swoim na dół przywlokę to tutaj a ty mi rozenteruj ?? poproszę:)
teresa943 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wzruszyłaś mnie...oj, Ty to umiesz robić...nie wiem, co powiedzieć...serdeczne dzięki! Jesteś bardzo wrażliwą Czytelniczką i do tego wierną! Ślę uśmiech od ucha do ucha :-))))))))))))) Pozdrawiam ciepło. Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszą mnie Twoje misie :)), więc nie dołuj się! Piszę prosto tak jak żyję...lubię być sobą i to wszystko. Serdecznie zapraszam jak zbierzesz siły. Tymczasem dla Ciebie:kolego po fachu jesteś bardzo miły nie rób mi strachu żeś w dołku bez siły bo czuję się winna żem jasno i prosto a może powinnam doprawić na ostro Serdecznie pozdrawiam :-))
teresa943 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Elika! Umiesz wyczuwać. Tak. Pierwsza jest spontaniczna i to bardzo... Dziękuję za ciepły komentarz :) Cieplutko pozdrawiam :-) PS Czy dobrze zrozumiałam? Tu pod mój chcesz przywlec swój? O który chodzi? Jeśli porafię, dlaczego nie? Z przyjemnością :)
Anna_Para Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zdecydowanie druga wersja, i ta już jest perfekt! Pięknie i plastycznie, zmysłowo! Jak zawsze tu:)
teresa943 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, za drugą przemawia wersyfikacja :) Dziękuję za pozytywkę. Serdecznie pozdrawiam Anno :)))
Fly Elika Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Elika! Umiesz wyczuwać. Tak. Pierwsza jest spontaniczna i to bardzo... Dziękuję za ciepły komentarz :) Cieplutko pozdrawiam :-) PS Czy dobrze zrozumiałam? Tu pod mój chcesz przywlec swój? O który chodzi? Jeśli porafię, dlaczego nie? Z przyjemnością :) Krysiu, chodzi mi o ''mój na firmamencie" pozdrawiam :) ciepło
Pablo_Pikaso Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Tereso mi też zdecydowanie druga bardziej ale to zasługa tej pierwszej bo gdyby nie ona to podejrzewam że drugiej też by nie było:) dlatego pierwszej też się hołd należy a właściwie to Autorce szacuneczek
teresa943 Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację Pablo, pierwsza wersja "się napisała", a potem z niej druga... Dziękuję za ciepły komentarz. Serdecznie pozdrawiam :-))
Rekomendowane odpowiedzi