adolf Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Jechał po Krupówkach w orszaku turystów Kaleka na wózku - rumaku królewskim Żebrał o dosłowne czytanie napisu Przez poddanych-gapiów: "nóg nie mam i ręki" Tym zdaniem się wiązał, lecz nietrwale, z ciałem gdy w górę ciągnęła go z liter chorągiew A on jakby jednym milczącym rozkazem Samego chciał siebie uczynić posągiem By stać tam przez wieczność... przeszyty na chwilę być w ciemni kosmosu błękitnym portalem aż świat się posągów zachłyśnie swym spiżem. I ty zatopiony w miejskiej szarej rzece zapytasz się: człowiek? Co znaczy naprawdę? A skała odszepnie: nie znaczy nic więcej.
Sfinks13 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Znów głębia i piękna liryka serdecznie 13
teresa943 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 I ty zatopiony w szarej rzece miejskiej zapytasz się: człowiek? Co znaczy naprawdę? A skała odszepnie: nie znaczy nic więcej. zaczytałam się i jeszcze myślę... serdecznie Adolfie :)
Rekomendowane odpowiedzi