Pablo_Pikaso Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 współodczuwanie pomnożone przez biedotę złożę na długoterminowej lokacie w banku uczuć na najwyższy procent wypłacone z konta minuty oczekiwań wymienię w kantorze na ziarna pszenicy z nich bochen chleba rozdam bezdomnym sobie nie dam nawet kromki przemyję bezrobotnym oczy wypłukując z nich piasek zmęczenia przesieję pył złoty na kopiec wyższy niż wieża babel ciągnący się do wall street palcem na nim wypiszę modlitwę błagalną dla odkupienia win nie moich
bazyl_prost Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 ale z ciebie Alchemik...może z innej galaktyki
Sfinks13 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Witaj Pablo bardzo interesujący wątek zawarty jest w wierszu, jak Bogurodzica, tylko w innym wymiarze czasowym. TY ją śpiwasz w imię innych osób, a jako żeś pieśniarz, to już za sam śpiew wina została odkupiona. Bardzo ciekawy motyw bezrobotni, zmęczenie, oczy fajna kompozycja. Wiersz godny hołdu tylko nie pruskiego. Pablo ładnie piszesz, tylko kto to zrozumie?,Życia nie można zrozumieć nie ocierając się o dno, a ile tutaj osób tego doświadczyło, tylko nikły procent zapewne, gdyż większość to w puchu chowana:):):):) Pochlebca dopchał się w Zetce do koryta:)):):):) teraz bez litości ludzi na margines spycha szacuneczek 13
Sfinks13 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Przyszła śmierć dostała haracz i odeszła zaraz Pablo wiadomo że w Rzymie za czasów Twardowskiego szacun 13
Pablo_Pikaso Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję bazylu za szacunek nazwałeś mnie Alchemikiem z wielkiej litery to dla mnie zaszczyt szacuneczek
Pablo_Pikaso Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Sfinksie miło Cię u siebie gościć walnąłeś mi taki koment że... dziękować a tak na marginesie zaglądałem nieraz na forum tak na szybkiego bez logowania (brak czasu) i zauważyłem że ta Zagadka tak trochę do Ciebie przylgnęła myślę że kiedy tak Cię nazwałem to chyba kierowałem się jakąś intuicją ale myślę też że Ty sam dałeś już do myślenia swoim nickiem do miłego Zagadko szacun
otto m Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 jak ten Jesus na górze co jednym bochenkiem nakarmił całą biedotę świata
teresa943 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 być chlebem dla innych, to nie zostawić dla siebie nawet małej kromki... mądrze i pięknie piszesz :-) serdecznie pozdrawiam:):)
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Atmosfera trochę z Kawki. Bolesne. Mądre. Miłego...
aluna Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Oj Poblasko ,ale zaczarowałeś przemyśleniem,pięknie! Cała w zamyśle! Serdecznie! Ania
Sfinks13 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 No Sfinks to zagadka Teb, ale 13 to już można myśleć o brydzowym szlemie, ale jaka karta w rękawie i to jest ,, zagadka" szacun 13
Pablo_Pikaso Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj otto dziękuję za czytanie i wpis jednak peel nie utożsamia się z Jezusem choć masz całkowite prawo tak to odebrać szacuneczek
Pablo_Pikaso Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam Tereso piękny to jest Twój odczyt wiersza choć odbiega od mojego zamysłu to podoba się dziękuję i pozdrawiam szacuneczek
Pablo_Pikaso Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a więc Anna piękne imię witaj jak piszesz mi Poblasko to już cały jestem jestem w skowronkach bądź w zamyśle Aniu i oby nie tylko Ty jedna... dziękuję za odwiedzinki i za... pięknie szacuneczek
Pablo_Pikaso Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przykro Sfinksie nie gram w brydża kojarzę pojęcie szlem (podobnie jak w wiście w którego kiedyś grywałem) wzięcie wszystkich lew, czy tu tkwi zagadka? na pewno gdybym potrafił grać w brydża chciałbym zagrać z Tobą w parze w przeciwnym razie na pewno bym przegrał... przez tę kartę w rękawie:) szacun Zagadko
Sfinks13 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Pablo Ty mi nie podrywaj przyjaciółek ,, Ania ładne imię" gentelman, a nie przyszło Ci do głowy , że,, Anna spadła z konia" i jeszcze te skowronki , a może biedronki albo stonki:):):):):):) szacun 13
Pablo_Pikaso Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oooooooo! jak będzie trza dobędziem szpad niewiasta godna tego by dla jej zalet nadstawić kark i dla imienia jej pięknego tylko czy Ona tego zechce? a biedronki mogą być byle nie stonki:))) uciekam już Sfinksie bo czas goni szacun
Sfinks13 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Pablo ok szarmancki z Ciebie rycerz, jak bronisz imienia kobiety, a zapewne zechce takiego Twardziela szacun 13
Rekomendowane odpowiedzi