Jan Neck Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 to tylko tępy wrzeszczot z ust moich warkocz słów ciążący na kręgosłupie wspomina o położeniu między młotem pod rynnę jak mi źle powiedziała głowa szyja kiwała bezdusznie stekiem banałów gryzły się członki jak mi smutno ślepe serce strzelam rykoszeptami
Sfinks13 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 ciekawy zamysł jednak chyba powinno być ,, z moich ust" serdecznie 13
Jan Neck Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Faktycznie, lepiej brzmi. Pozdrawiam i dziękuję za czytanie. P.S. Hmmm z tymi rykoszeptami... dopiero teraz wrzuciłem do szukajki to słowo i wyskoczył zespół rockowy. A myślałem, że byłem pierwszy z tym neologizmem :(. Za dobre to było jak dla mnie.
ula Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mogłeś nie zdradzać, że gdzieś takie słowo już wykorzystano, żyłabym sobie w błogiej nieświadomości, że "rykoszept" to Twój własny twór:)) myślę, że wiersz przydałoby się jeszcze dopracować, ale tak czy owak podobają mi się takie poetyckie niedopowiedzenia pozdrawiam:)
Puszka Balbinki Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Moze kiedys tez tak zablysne. Ladne. Pozdrawiam
Szmuel Gelbfisz Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Jak dla mnie to najlepsze co sie tu pojawiło od dłuższego czasu. Ktoś w końcu potraktował słowo jak narzędzie, a nie tylko irytującą przestrzeń pomiędzy swoją myślą a odbiorem reszty.
Jan Neck Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mogłeś nie zdradzać, że gdzieś takie słowo już wykorzystano, żyłabym sobie w błogiej nieświadomości, że "rykoszept" to Twój własny twór:)) myślę, że wiersz przydałoby się jeszcze dopracować, ale tak czy owak podobają mi się takie poetyckie niedopowiedzenia pozdrawiam:) Ależ on był mój własny, odkryty niezależnie, bo o zespole wcześniej nie słyszałem. Jakieś propozycje poprawienia wiersza? Ja myślałem jeszcze by odpowiednie wersy dać w italikach. Żartujesz sobie?! Pozdrawiam.
Anna_Para Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Skoro możemy doradzać mistrzowi formy lingwistycznej: Przerzuciłabym "szyja" do następnego wersu, co dalej wyglądałoby tak: szyja kiwała bezdusznie stekiem banałów gryzły się członki i dalej bz Pozdrawiam:)
LadyC Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Tytuł i tylko tytuł Zupełnie niepotrzebnie powtórzony w wierszu Pozdrawiam
Jan Neck Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobra dobra, przestańcie mi schlebiać towarzysze. Odnośnie poprawki: myślałem nad nią i chyba nie przyjmę propozycji. Tak to się mniej więcej czyta: jak mi źle powiedziała głowa szyja kiwała bezdusznie stekiem banałów gryzły się członki Trochę jak telegram. Każdy wers brzmi w moim odczuciu jakby zastopowany. I nie mówię tego, gdyż jestem mistrzem formy lingwistycznej :D. Dziękuję za dobre chęci. Pozdrawiam.
Jan Neck Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nad tym się długo zastanawiałem... Tytuł jest dość dobry, jednak wymagane jest jego powtórzenie ze względu na słowa "tylko" i "tępy". Może tytuł zmienić (choć nie za bardzo mi się to pasi) na "To tylko tępy wrzeszczot" z moich ust (itd) ?
kasiaballou Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to tylko tępy wrzeszczot z ust moich warkocze słów na kręgosłupi położenie między młotem pod rynną źle mi powiedziała głowa a szyja kiwała bezdusznie gryzącymi czcionkami kiedy smutno ślepnącemu w sercu rykoszepty - tak to czytam, bo mnie przygniata siła szablonu i moc przegaduch, więć ripostuję ,całkiem subiektywnie; za co dzięki i przepraśki ;) - ciekawie jest kasia p.s. "na kręgołupie" coś mi " e" zżera :P
Jan Neck Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to tylko tępy wrzeszczot z ust moich warkocze słów na kręgosłupi położenie między młotem pod rynną źle mi powiedziała głowa a szyja kiwała bezdusznie gryzącymi czcionkami kiedy smutno ślepnącemu w sercu rykoszepty - tak to czytam, bo mnie przygniata siła szablonu i moc przegaduch, więć ripostuję ,całkiem subiektywnie; za co dzięki i przepraśki ;) - ciekawie jest kasia p.s. "na kręgołupie" coś mi " e" zżera :P Ojj nie, Kasiu, toż to już nie moje... P.S. Gdzie tam jest szablon?
kasiaballou Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to tylko tępy wrzeszczot z ust moich warkocze słów na kręgosłupi położenie między młotem pod rynną źle mi powiedziała głowa a szyja kiwała bezdusznie gryzącymi czcionkami kiedy smutno ślepnącemu w sercu rykoszepty - tak to czytam, bo mnie przygniata siła szablonu i moc przegaduch, więć ripostuję ,całkiem subiektywnie; za co dzięki i przepraśki ;) - ciekawie jest kasia p.s. "na kręgołupie" coś mi " e" zżera :P Ojj nie, Kasiu, toż to już nie moje... P.S. Gdzie tam jest szablon? szablon w ekspresji nazbyt potocznej, zbyt uogólnionej; jeśli zabotałam(?), sorry, tak Autor przedłożył iHMo ;)
Rekomendowane odpowiedzi