Justine Frey Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Różowo słodko i błogo. Niebo roztarte pastelowo i gładko, spocone letnią mgłą cisza... Wśród mdlejących upałów ich woni ostatnich świerszcz przebija się przez błękity senne. Ostatnie tchnienie dnia. Wita się z kochanką-nocą pocałunkiem niby muśnięciem ostatniej strużki ciepła.
Bartosz Wcisło Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ładne.Kojarzy się z haiku i "Prośbą o wyspy szczęśliwe".Nie porusza , ale wielce klimatyczne .Tylko ten tytuł...
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jeszcze trzy wiersze temu to by mi się nawet spodobał. Ale przeczytałam już dziś tyle głupot, że wrócę tu jutro, bo ostatnio lubię róż...no cóż... Cmok, Catalina
Justine Frey Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz może jak najbardziej kojarzyć się z utworem "Prośba o wyspy szczęśliwe" gdyż sama uwielbiam twórczość Gałczyńskiego. Nie wykluczone że był on dla mnie inspiracją... Wielkie dzięki za komentarze.
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wracam. Mówię nie. Wszystkiemu w tym wierszu. Catalina
Gość Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 bardzo mi się podoba...tylko słowo...spocone...nie pasuje do tego wiersza może gdyby jakieś inne??...pozdrawiam
Fanaberka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cat, nie lubisz pasiFoników? Fan
Rekomendowane odpowiedzi