Marek Olesiewicz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ogromny wieczorny księżyc Po zachodniej stronie lasu Jak wypieczony bochen chleba Oddalony ode mnie dalej Niż na wyciągniecie reki Między nami mgła Otula biebrzańskie łąki I wody Z mgły wyłaniają się Brzeziny Jak statki na horyzoncie I ta droga We mgle Po której maszeruję Z moim przyjacielem księżycem Pod rękę [sub]Tekst był edytowany przez Marek Olesiewicz dnia 02-08-2004 09:32.[/sub] [sub]Tekst był edytowany przez Marek Olesiewicz dnia 02-08-2004 17:45.[/sub] [sub]Tekst był edytowany przez Marek Olesiewicz dnia 02-08-2004 17:47.[/sub]
lunatyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 całkiem znośny obrazek, przytłoczony niepotrzebnie pierwszą zwrotką. Jest jej stanowczo za dużo. Poszedłbym raczej w zapis podobny pozostałym częściom. Skróciłbym. Po zachodniej stronie lasu księżyc jak wypieczony bochen chleba Oddalony ode mnie dalej Niż na wyciągniecie reki. Na przykład tak. l.
Marek Olesiewicz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Mariusz Polakowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Sprawia wrażenie niedopowiedzianego. Opis przyrody podany na talerzu nie satysfakcjonyje. Zewnętrze jest opisane. Ja bym chciał, żebyś spojrzal jeszcze do wewnątrz. W końcu Ty też jesteś w tym krajobrazie. Wchaniasz go, zatapiasz się w nim. Ciekaw jestem, co on z Tobą robi. Zakolegowanie się z księżycem to chyba nie wszystko, czego można doznać nad Biebrzą (oby płynęla wiecznie). Hę? Pozdrawiam, mp PS Bochen mi się podoba. A co z resztą?...
Marek Olesiewicz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Racja, ten tekst jest niedopowiedziany. Taki mi wyszedł i taki już został. Zresztą, lubię niedopowiedzenia, one też coś wyrażają... Biebrza z pewnością zasługuje nie na wiersz czy kilka, ale na całe cykle i poematy. Cóż, mieszkam tutaj i może kiedyś coś więcej napiszę, choć wiem "żem ułomny".
Bartosz_Cybula Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Po przeczytaniu chciałem wyobrazić sobie obraz, jednak nie potrafię mimo, że wyobraźni mi nie brakuje. Wiersz jednak grabny.
Rekomendowane odpowiedzi