teresa943 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 w naszych rozmowach porwanych na strzępki od dawna brakuje treści i tylko nerwowe pytania zawieszone w ciszy szukają odpowiedzi bez rezultatu miotamy się oboje schwytani w sidła własnej niemocy zapomnieliśmy ciepła i zrozumienia mojej czy twojej winy nieważne byleby pomyślny wiatr zadął w obojętne żagle zastygłe w martwocie a fatum zaprzestało podstawiać nogę możemy jeszcze spróbować podając rękę
aluna Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Czytam i czytam...i jak by moje coś tam...! Cała zachwycona! I jeszcze to: byleby pomyślny wiatr zadął w obojętne żagle zastygłe w martwocie a fatum zaprzestało podstawiać nogę możemy jeszcze spróbować podając rękę Dobrze ,że tak wlaśnie! Całuski!
teresa943 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nigdy nie jest za późno, by spróbować...a często nawet warto! dziękuję serdeczności moc!
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Macie rację. Wiersz daje nadzieję. Pozdrawiam serdecznie Was obie.
teresa943 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jesteś szarmancki i szalenie miły...obie dziękujemy serdecznie :) Cieplutko... Mirosławie :)
Jan Neck Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Dobry wiersz, sam przez siebie proszący o przebaczenie, o wyciągnięcie ręki na zgodę, o opamiętanie się w ciągłym boju i uporze trwania przy swoich racjach ("moja jest tylko Racja i to Święta Racja, i nawet jeśli jest Twoja Racja, to moja Racja jest mojsza niż twojsza", tak mi się jakoś przypomniało). Swoje racje, zupełnie jak moja i twoja wina, to takie egoistyczne określenia... Pozdrawiam ciepło.
teresa943 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawy komentarz i dużo w nim "racji" :) Dziękuję za pozytywkę dla wiersza. Serdecznie pozdrawiam :)
Sfinks13 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 ciekawy przekaz jednak najbardziej podoba się ostatnia strofa z całośći ,, strzępki" tylko ten wyraz jakoś do mnie nie trafia serdecznie i ciepło 13 z liliami i lilakami
teresa943 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj "13-tko"! ostatnia strofa wynika z poprzednich i bez nich nie miałaby takiej jak chciałam wymowy...a "strzępki"? no cóż jest taki wyraz i oznacza to, co tu miał oznaczać...jak to w życiu...nie wszystko, co się dzieje, jest ok dziękuję za zaciekawienie i ciepły komentarz :) serdecznie pozdrawiam :-)) Krystyna aaa...lilie i lilaki ZABIERAM! i dodatkowo dziękuję (lubię kwiaty:)
Sfinks13 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Strzępki no jest taki wyraz jednak chodziło mi o zdrobnienie, a ostatnia strofa musi wynikać z poprzednich czego nie można zaprzeczyć, tylko w niej jest to coś więcej niż litery Ba ja nie lubię zdrobnień w wierszach i nie polubię, gdyż wtedy wiersz robi się dziecinny, ale to moje wyrobione już zdanie na ten temat ot tyle. Wracając do ostatniej strofy to można z niej wiele wywnioskować dlatego jest ciekawa, gdyż ma kilka wątków odnośnie uczuć. serdecznie i ciepło z rdestem:):):):) i frezjami 13
teresa943 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm...frezje to moje ulubione, ale przybrane rdestem?...takiego bukietu jeszcze nie dostałam, jest oryginalny jak .... "13" :); i już nie sprzeczam się o strzępki, choć podarta np. kartka lub wydarty skrawek, nerwy stargane...to ... dobra, poddaję się...do "diaska" ze "strzępkami ;))) fajnie, że udało Ci się wiele wywnioskować z ostatniej...to mnie bardzo cieszy, więc jeszcze raz dziękuję :)) za bukiet szczególnie :):):)
Rekomendowane odpowiedzi