Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Złap mnie In flagranti Gdy milczę W spojrzeń Twoich pajęczynie Kuś Niczym W perspektywie zbieżnej I powieś Z premedytacją skradzione chwile A ja tymczasem Odmówię wyznań
Ona_Kot Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 cacy coś zgrzyta, alem nie w nastroju poszukiwawczym dzisiaj pozdrowionka ciepłe
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wita Cat, odwaga staniała - rozum zdrożał (tak jakoś było :) "pajęczyna spojrzeń", "skradzione chwile", "odmówię wyznań" - jakby "za tanio". To prowokacja - rozumiem :) Ciekaw jestem kto pierwszy się da zaczepić. Ja - nie :) Lubię drobiazgi pobudzające do refleksji - nawet te "tanie" słowa nie za bardzo przeszkadzają. pzdr. bogdan
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z braku przeciwnika marnieje odwaga - (tak jakoś było :) Ciężkie czasy nastały, "tanie" rzeczy sprzedają się coraz lepiej, a bogactwo rodzi pożądanie... Dziękuję, złośliwy Bezecie! Cmok(bonusowy), Cat
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewuniu - widzę, że kupiłaś... Masz u mnie 10% zniżki. Cmok, Cat
Bartosz_Cybula Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Moim zdaniem brzmi trochę jak do przedstawiciela służby porządkowej: "Złap mnie" - mówi samo za siebie "In flagranti" - czyli np. podczas popełniania przestępstwa "Gdy milczę W spojrzeń Twoich pajęczynie" - odmawiam zeznań (sam na sam bez adwokata) "Kuś Niczym W perspektywie zbieżnej" - obiecanki cacanki (zeznawaj a będziesz wolna lub do kąta ['zbieżna perspektywa'], przyprzeć do muru ) "I powieś" - być może kara ? Groźba (jak nie powiesz to...) lub "I powieś Z premedytacją skradzione chwile" - zabierze łupy i je powiesi "A ja tymczasem Odmówię wyznań" - tak czy siak nic nie powie. To oczywiście żart na poprawę humoru a tak poważnie to bardzo interesujący wiersz.
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czarownico, jak to sobie wywróżyłaś?? A "dziękuję" to gdzie? Cmok&cin-cin Cat
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Analiza modelowa. ;) Dziękuję... Prokurator, policjant, sędzia, czy adwokat...proszę trzymać się z nimi bardzo blisko, lub omijać szerokim łukiem ;)) Cmok, Cat
Regina Koch Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nic dodać-ładny ten wiersz,jak zresztą wszystkie Twoje.Pozdrawiam
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Regino, podobają Ci się tak skrajnie różnie wiersze... Ale nie pozostaje mi nic innego, jak podziękować. Cmok, Catalina
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "Złap mnie In flagranti Gdy milczę W spojrzeń Twoich pajęczynie" Rozpęd, rozpęd, rozpęd... Bardzo "prawny" utwór... Lokomotywa, która zbyt szybko się zatrzymała... [nie na temat] [sub]Tekst był edytowany przez Roman Bezet dnia 03-08-2004 21:17.[/sub]
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. [nie po polsku] Lokomotywa, Pat, to złe słowo ;)) Cmok, Cat [sub]Tekst był edytowany przez Roman Bezet dnia 03-08-2004 21:19.[/sub]
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. [nie po polsku] [sub]Tekst był edytowany przez Roman Bezet dnia 03-08-2004 21:27.[/sub]
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 [nie po polsku] Cat [sub]Tekst był edytowany przez Catalina Acosta dnia 03-08-2004 09:19.[/sub] [sub]Tekst był edytowany przez Roman Bezet dnia 03-08-2004 21:28.[/sub]
lunatyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ani po polsku ani po francusku. Tyle błędów w korespondencji zagranicznej, jakby Autorka i jej siostry duchowe sądziły, że nikt inny nie zna tego języka. Żenujący brak szacunku. [nie na temat] [sub]Tekst był edytowany przez Roman Bezet dnia 03-08-2004 21:30.[/sub] [sub]Tekst był edytowany przez Roman Bezet dnia 03-08-2004 21:36.[/sub]
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. [nie na temat wiersza] [sub]Tekst był edytowany przez Roman Bezet dnia 03-08-2004 21:31.[/sub]
lunatyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 [... nie na temat] [sub]Tekst był edytowany przez Roman Bezet dnia 03-08-2004 21:33.[/sub]
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 [... nie na temat] [sub]Tekst był edytowany przez Roman Bezet dnia 03-08-2004 21:35.[/sub]
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 [... nie na temat] [sub]Tekst był edytowany przez Roman Bezet dnia 03-08-2004 21:37.[/sub]
Witold Marek Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 "Tymczasem" to bym wyrzucił precz, zamienił, podłamał, nie wiem. Reszta fajnie zawirowała jak dym z iskrami nad ogniskiem doznań - choć niby miało być spokojnie w tej przyczajonej refleksji. Wersyfikacja tez w końcu robi swoje... Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi