Tobiasz_Bukowicz Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Gdzieś pomiędzy nocą, a dniem zanurzam się cały w lawie namiętności. We wnętrzu wulkanu smagają me ciało języki płonące pożądania ogniem Spalam się cały... Przez krater rozkoszy szybuje ku niebu, by o świcie w popiołach spełnienia w Twoje ramiona opaść bez tchu.
teresa943 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sorki, ale wyłowiłam esencjęzanurzam się we wnętrzu wulkanu bicze dzikich żądz i miłości ognie spalają przez krater szybuję by opaść bez tchu w twoje ramiona moim zdaniem "przegadania" są zbędne, wiadomo, o co chodzi...ale to tylko sugestia... aha, proponowałabym zmienić tytuł na wieloznaczny serdecznie pozdrawiam :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 bardzo podoba mi się wersja z podpowiedzi Teresy ale pierwszą bym zakończyła "smagają" bo to spalenie oraz popioły z Twojej wersji Tobiaszu odstraszają uwielbiam erotyki a mało ich tu dlatego chętnie zajrzałam pozdrawiam
Tobiasz_Bukowicz Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Witam i dziekuje za uwagi :) Pomyslalem o takim wariancie: Zanurzam się we wnętrzu wulkanu bicze dzikich żądz i milości ognia smagaja lubieżnie ku niebu przez krater szybuje by opaść bez tchu w Twoje ramiona nie wiem czy "lubieznie" tu pasuje...
zielona dama Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Wydaje mi się że minimalizm nie jest tu mile widziany i "pełna" wersja do mnie przemawia... Co do popiołów to są (potrzebnym) fragmentem rzeczywistości w utopii tego wiersza o rzeczach jak najbardziej lubieżnych... :)
Tobiasz_Bukowicz Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 :) Pelna wersja tez bardziej przemawia do mnie :) Dziekuje za komentarz:) Pozdrawiam
Grażyna_Kudła Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Tobiaszu wiersz jest Twój a nasze są tylko przemyślenia z nim związane (no i pewnie jeszcze z czymś:) po to jest warsztat żeby sobie pomagać zawsze czyjaś sugestia może pomóc w dopracowaniu wiersza ale posłuchaj swojej intuicji chętnie tu jeszcze wrócę pozdrawiam serdecznie
Sfinks13 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 nie jestem obeznany w erotykach ale wydaje mi się , że nie ,, me", tylko moje, więc nie mogę się opowiedzieć ale mogę pozdrowić serdecznie 13
AnDante Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem raczej za wersją bardziej rozbudowaną,niz proponuja to przedmówcy. Wiersz, a erotyk w szczególności to nie ogłoszenie prasowe, tu się nie płaci za słowo, a słowa tworzą klimat. Niemniej zrezygnowałbym( zastąpił czym innym ) z biczów dzikich żądz i miłości ogni bo to mało odkrywcze ( a wręcz odwrotnie) , a za to okrutnie patetyczne. Pozdrawiam AD
AnDante Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Droga Dzie wuszko, mowa o wierszu a nie o... ;)
Tobiasz_Bukowicz Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Dziekuje za sugestie...zgadzam sie, ze patos "odziera" a moze "...języki plonace pożądania ogniem..." Pozdrawiam
AnDante Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, nie wiem, czy zjadły żądze, czy spaliły ognie ... ;)
Rekomendowane odpowiedzi