Alicja Rakowska Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Baldachim odpływa wzburzonym sztormem pierzaste bałwany zniżają pośpiesznie lot by pierzchnąć z zasięgu oka Pastelowa zorza rozpościera się nad horyzontem stukając w liście cichą sonatą wieczności to objawienie, zapowiedź bezwietrznych nocy i zachodów słońca wśród beżowych kłosów pszenicy figlarnie drapiących włoskami suchą skórę niebiosa narzucają na kopułę czarne tkaniny światła ich tajemnic tlą się u podstaw widnokręgu chroniąc świat w tą bazaltową noc dokonałam ablucji w meczecie umysłu następnie uczynię krok na ścieżce do nirwany wokół pachnie polnymi kwiatami a babie lato plącze się w rozrzucone włosy zapraszając do zabawy z wiatrem zerwę z dogmatami naszej cywilizacji czas na przewrót kartezjański w zaciszu spuchniętej duszy niezależność jest jedynie stanem duchowym człowieka trudno było to zauważyć
Michał Gomułka Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Jeden z najlepszych wierszów jakie w minionym tygodniu czytałem. Błąd ortograficzny - wokół niezależność jest jedynie stanem duchowym człowieka - wiem, ale naprawdę, dobrze, że to sprecyzowałaś. Warto zapamiętać. Co do ogółu... Wszystko wybrzmiewa w swoim tempie. Brakuje mi gdzieniegdzie znaków interpunkcyjnych, ale to nic... To nic.
Alicja Rakowska Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 ! dziękuję bardzo, zaskakuje mnie taka opinia, ale jest mi bardzo miło :)
Rekomendowane odpowiedzi