zieloneciele Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 I. Szelest, to najwcześniej. Lipa Kasieni szeleściła koło niedzieli jak wariatka.II. Trzeba było nabić jabłko na patyk, strzelić, potem w nogi - Patyczane Wojny, tutaj wywalczyłam rangę chłopaka za nas dwoje i order na kolanie swędzący przy niepogodzie. Do teraz żaden frajer nie nazwie mojego brata babą.III. Świeże centymetry, z nimi wyrastanie w zakazane światy: śmietnisko, składzik na benzynę, jakaś wyprawa z pochodnią, na której my - diabelskie nasienie mogliśmy się popalić. Bolało, bolało w cholerę, za to w brzuchach chichotały czarcięta.
emil_grabicz Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Zielone ciele najlepiej smakuje w niedzielę. Dotarł do mnie Twój przekaz. Miałem taką koleżankę w podstawówce, która pobiła się z chłopakiem, by bronić mojego dobrego imienia. Nie jestem mikrusem, mogłem to spokojnie zrobić sam, ale wtedy mnie nie było w szkole. Pomagałem jej potem czasami nosić tornister i broniłem ją przed każdą zadymą. To była przyjaźń. Potem po latach, już dorośli, na jakimś spędzie turystycznym spotkaliśmy się... w wielkiej grupie, w wielkiej stodole, ale tego nie mogę opowiedzieć. Dzielna musiałaś być Zieloneciele, będąc dziewczynką. Taka dzielność zostaje na całe życie. Przeczytałem z zaciekawieniem. Pozdrowionka :)
f.isia Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 hihi ordery na kolanach... ja to się czasem dziwię, że w ogóle udało mi się przeżyć dzieciństwo ;) très sympatique, cielątko zielone :)
JacekSojan Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 nie wiem, do czego wstęp - pierwsze dwa wersy... przyklejone chyba przez przypadek gumą do żucia; peel okazuje się rogacizną, czyli rogatą duszą... "czarcięta w brzuchu" - to po porodzie mamy spotkanie z legionem Lewiatana... apokalipsa! :) J.S taki wiersz w DZIEŃ DZIECKA - bingo! ale jak się stawia pola bolszewizmowi, to się idzie z Bogiem albo "mimo Boga!" :) J.S
H.Lecter Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zielone lata, zielona smoła a czarcięta w szeleście lipy poczęte - " to najwcześniej "... ; ) Spójny,uroczy wiersz swędzący przy niepogodzie... : )
zak stanisława Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. potrafisz rozbawić, mimo współczucia z powodu kolana:) bardzo na tak zieloneciele
zieloneciele Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 miło wiedzieć, Goliardzie. Emilu, nie wiem jak to z dzielnością na resztę życia, czasem mam wątpliwości... się cieszę z dotarcia, z poczytania historii podstawówkowej również. eech, stodoła (; Jacku, pierwsze być musiało, od czegoś tam zawsze się zaczyna. tu zaczynające istotnym się mi zdało, więc jest. Lecterze, nawet nie wiesz, jakie to przyjemne :) się również czasami dziwię tym, f.isiu ;) dziękuję Stanisławo. pozdrawiam serdecznie.
jacekdudek Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. łó jezu, poradzisz,wiesz? diabelskie nasienie z ciebie, ale pozytywnie, pozdrawiam
Franka Zet Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Lubię Twoje pisanie, bardzo.
Rekomendowane odpowiedzi