Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Szanowny Panie, Pan pozwoli, że przytoczę słowa, którymi większość z nas kieruje się  publikując na różnych portalach:   "Prawdą jest, że pewne naprawdę dobre limeryki nie stosują się do podanych przez nas prawideł. Czasem dlatego, że twórcy nie przykładają tak wielkiej wagi do niektórych z nich (w publikowanych współcześnie polskich limerykach dość często łamana jest na przykład zasada skrócenia wersów trzeciego i czwartego o stopę). Czasem jednak autorzy 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

, wprowadzając przez to dodatkowy efekt komizmu.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

️A przecież w końcu o to chodzi, żeby się pośmiać, nieprawdaż?"️   Zatem piszmy, śmiejmy się i nie wymagajmy cudów, które zdarzają się w bajkach. Jestem wdzięczna za zainteresowanie moimi bazgrołkami, ale nie stanowię dla nikogo konkurencji oraz nie zamierzam brać udziału w wyścigu o jakąkolwiek nagrodę.   Czuję się posiniaczona po Twoich komentarzach, ale widać taki masz styl Szanowny Bronisławie.  Życzę Zdrowia i przede wszystkim Uśmiechu :)   Z wyrazami szacunku piąteprzezdziesiąte       @MIROSŁAW C. Dziękuję.  
    • jedni na wzór    inni na podobieństwo   

@Klip Dzięki. Zastanawiałem się początkowo nad inną wersją:   Raz alpinista z Jastrzębiej Góry, który wybredny nie był z natury, powiedział lasce, raczej dość płaskiej, że lubi tylko szczyty i góry.   Pozdrawiam.  

... ja, już wiem, że możesz, nieraz nawet trzeba, bo czasem jakiś byczek się może zdarzyć. (nie, że tu, jw.) Masz w okienku treści, górny prawy róg.. kropeczki.. klik i pojawi się edytuj.. nanosisz co chcesz i dajesz.. zapisz. Ok.. dzięki za odzew na pytanie... :) @Roma ... przyjmuję do wiadomości, że celowo bez "się", jednak... to, jw. nie 'gra'... wg mnie, poprawniej by brzmiało... (..) kawą, papierosem... a potem znajdujemy to (kawa, papieros) gdzieś, gdzie nas jeszcze nie było. Wtrącenie.. "w którym".. w tym miejscu, wydaje mi się błędne. Pomyśl na spokojnie.. tu nikt nikogo nie goni. Spokojnej nocy.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...