Tritu Rus Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Głupcom szansę bycia mądrym Ślepcom trafną wskazać drogę Boską ucztę wydać głodnym Grzesznych porwać ucztą z Bogiem Słabym trochę ducha hartu Złym oszczędzić czas katuszy Pysznym zabrać żądło czartów Czartom oddać resztki duszy Jeńcom zwrócić służną wolność Ociemniałym dać płomienie Starcom wspomnieć dawną młodość Młodym - starych doświadczenie Wiecznie smutnym czas rozkoszy Ciężko chorym dobre zdrowie Biednym rzucić parę groszy Zmarłym wyrwać sen spod powiek A co dla mnie? Dla mnie wenę I atrament w wiecznym piórze, Dobry pomysł wraz z natchnieniem A na grobie białe róże
Patryk Paliwoda Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Bardzo ładnie:) wreszcie znalazłem utwór, który mi się spodobał. Utwór sylabiczny z rymami. Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 jaj na początek ładnie co prawda rzeczowniki stukają w końcówkach wersów ale może taki zamysł ósemka się trzyma na zaś spróbuj zrymować różne części mowy ze sobą pozdrawiam Jacek
Bernadetta1 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 zgrabnie rymowane...jak na poczatek;)pozdr.
okruszek i orzeszek Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Ładnie. Serdecznie pozdrawiamy :):)
M._Krzywak Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Na plus. Wreszcie widzę dowód na to, że można rymować i robić to dobrze. Pozdrawiam.
Archie_J Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Przyzwoity koncert życzeń, technicznie bez zarzutów raczej, dociera do mnie w pełni, pozdr. :)
br21n Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 pytanie... mozna wykorzystac to jako tekst piosenki? Pytanie rzecz jasna do AUTORA!
bezsenna81 Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 bardzo ładnie,rytmicznie no i z sensem,pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi