Antoni Slawbicki Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 niech zagrają skrzypce kwieciste a kwiecistość ich niewysłowiona ptaków śpiew one oddać potrafią co jest więc piękna prawzorem, nie wiem niech koncert zagrają niedzisiejszy i niepubliczny na skrzypce i świece na stół i dwa krzesła na obrus na stole i świec wiele niech zagrają tęczowo wielobarwnie, smyczkowo zamiast kwiatów na urodziny na moje?, nie! dla moj… dla pewnej dziewczyny
Judyt Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 no fajno, zniknęły nawiasy i jakieś coś, wydzięk skrzypcowy zawsze będzie przywoływał dobry głos, niebanalnie, dzięki za wiersz o skrzypcach(m.in.)(: J.
Antoni Slawbicki Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 no tak sam nie wiem co lepsze, czy niepubliczny czy mocno liryczne
gabriel p. Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie za dużo tu tych świec? ogółem bardzo... wieczorowo :-))
Baba_Izba Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Ogólnie mi się podoba, o świecach (że trochę ich dużo - dwa razy) - już było, pierwsza zwrotka nieco skrzypi, potem już ślicznie! Pozdrawiam - baba
Wałodzia Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Skrzypce akurat nie są najlepsze w naśladowaniu brzmień ptasich. Kierunek dobry, ale jeszcze nie pod domem... Technika gry na skrzypcach uczy czego innego, ale mnie zaciekawiła Twoja interpretacja. Tytuł jest przedni, niezwykle udana gra słów. Zadowalające. Pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Skrzypce akurat nie są najlepsze w naśladowaniu brzmień ptasich. - tak mi się rzuciło w oko ta wypowiedź, a jednak choćby O. Messiaen ułożył kompozycje wg ptasich śpiewów i na skrzypcach zdaje się też wykonywane, J.
Wałodzia Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Nie mam zamiaru wdawać się z kimkolwiek w debaty o wyjątkach, bo tych w sztuce bez liku. Generalnie są do tego lepsze instr. i trudno zaprzeczyć tej tezie. A propos wyjątków, to najlepsza była w tym Yma Sumac. Jej głos starczaj. Po niej czyni to czasem Polka Olga Sz.:) e...t...c...
Rekomendowane odpowiedzi