spock666 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 wiosenny poranek czyjeś stopy tańczące po rosie ***** nim nastanie jesień przybiorę imię - Pielgrzym ***** południe kropla krwi na klindze miecza ***** płynie czas starzec stoi na polu ryżowym ***** leżysz na ziemi martwy mój siwy gołębiu *****
bazyl_prost Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 tyle w tym okrucieństwa a to ma być zapowiedź orgazmu
spock666 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 O co ci biega bo nie łapię tu chyba czegoś. Gdzie tu widzisz orgazm ???????
Kometa Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Najpiękniejsze to o gołębiu. Reszta usuwa się w cień...
spock666 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Czcigodny mnich Siedzi pogrążony w zadumie, A tu tymczasem pieniądze i owoce ! ******* W ten wiosenny poranek Nawet krokus Wstaje prawą nogą ******** Już jesień Żółty liść Na moim grobie ******** Spojrzałem w niebo Na jaskółkę. Wracam do pracy ******** Żaba Przestraszyła rano Moją Mariko
jasna Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj :-) To haiku podoba mi się najbardziej. Zostawiłeś sporo miejsca dla wyobraźni i interpretacji. Na pewno je zapamiętam. Pozdrawiam, jasna :-))
Orston Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Ciekawe, które pomysły należą do autora, a które zerżnięte :)))))))))))))
Rekomendowane odpowiedzi