Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesteś mym największym natchnieniem
Weny w mą poetycką dusze tchnieniem
Mych marzeń największych o kobiecie idealnej spełnieniem
Ta miłość tak piękna że wydaje się być złudzeniem
Twój blask,blask twej duszy rozświetla me życie jasnym promieniem
Czuje twą obecność jakby przeszyty twym delikatnym czułym spojrzeniem
ciągle myślę o tobie wspaniałej z westchnieniem
Czekam na każdą kolejną rozmowę z niecierpliwością podnieceniem
Bo twa obecność od tęsknoty jedynym wybawieniem

Opublikowano

Gdybym był Twoją Kamilką... to niebardzo byś mnie uwiódł taką poetyką. Seria rymów skojarzonych z -em to olbrzymie wyzwanie, gdyż trzeba umieć zbudować odpowiednie napięcie, by rymy były wynikiem przyzwoitej konstrukcji każdego wersa. Zdecydowanie tego brakuje. Niestety dla Ciebie, ale jest to mdłe.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @violetta   Raczej zadłużyli samych siebie i przyszłe pokolenia - ulegli złudzeniu Unii Europejskiej - srebrnikami, a teraz ten system chce mnie wciągnąć do współodpowiedzialności - co jest karalne według Kodeksu Postępowania Karnego, Konstytucji Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej i Karty Praw Osób Niepełnosprawnych, otóż to: podstawą bogactwa jest po prostu praca, dajmy przykład: budowa dróg ekspresowych i autostrad jest po prostu marnotrawstwem - utrzymanie tych dróg jest bardzo drogie i to kierowcy będą musieli je utrzymywać - będą podwyżki za benzynę, teraz: są wybory i obiecanki - cacanki, dalej: używając numeracji dróg krajowych - mamy ich sto - można więc było je własnym kosztem wyremontować: dwa pasy w każdą stronę, pas awaryjny, przejścia dla zwierząt, ronda i ścieżki rowerowe, niestety: mamy syf estetyczny - ekrany akustyczne, płachty reklamowe i różne
    • więc w jaki sposób wytłumaczyć czasami prawdę w rymy wkładam ponoć od srebra złoto lepsze więc nie ma co za dużo gadać głupota zawsze jest brzemienna bękartów już się nie doliczę właśnie odgryzłam sobie język ale pazurem jeszcze piszę  
    • Moja kochana wnusia:)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @lena2_ piekny wiersz

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Moja mama zmarła niecaly rok temu, po krotkiej i gwałtownej chorobie. To moj pierwszy rok życia bez niej, pierwsze świeto Matki, w którym nie kupię prezentu, nie wyściskam...  Kochajmy nasze mamy, szanujmy i dbajmy o nie, bo pustka po nich jest nie do wypełnienia. I piszmy wiersze, dla nich/o nich 🩵 Serdeczności Lenko.
    • 'Nic nie wchodzi z zewnątrz w człowieka, co mogłoby uczynić go nieczystym; lecz co wychodzi z człowieka, to czyni człowieka nieczystym'.    Rytuały nad zwłokami wiszącymi na krzyżu, to mnie bardzo dziwi... Wolę kult życia.  Kościół to samoświadomość a więc droga do celu, wymiar po wymiarze... A Jezus dał nam instrukcję.    Dziękuję za wszystkie ślady zainteresowania, pozdrawiam. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...