teresa943 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 odkąd tego wieczoru przełamana przaśność i czerwień kielicha nabrały innego wymiaru gaj oliwny zrosił się krwawym potem go pojmali jak złoczyńcę nahajem wyżłobili znamiona w koronie z cierniami ukochał do końca aż po górę na drzewie świat objął rozkrzyżowanymi ramionami łotrowi darował winy gwoździe nieprzyjaciołom spełnił powinność i odszedł spowity płótnami za głazem pod strażą po szabacie z mar powstał o świtaniu płacząca poznała że to Rabbi i uwierzyła
Marlett Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Tereso Wiersz opublikowany w odpowiednim czasie interpretacja jest tylko jedna . PozdrawiaM.
teresa943 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Marlett! Wesołych Świąt:)
Marlett Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Marlett! Wesołych Świąt:) Teresko Również życzę Wesołych i Szczęśliwych Świąt Wielkanocnych:)
nerinka Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zdecydowanie odpowiedni czas na ten wiersz. Wprowadza klimat, który powinien towarzyszyć tym Świętom, a który powoli zanika. Pozdrawiam
Oxyvia Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Starożytna przypowieść opowiedziana Twoimi słowami. Nie jest to złe, aczkolwiek nie wnosi nic nowego, niczego nie uwspółcześnia, nie daje spojrzenia z nowej perspektywy... Ot, okolicznościówka na Wielkanoc. Literówka: "o świ[color=#FF0000]s[/color]taniu płacząca" - o świtaniu. Pozdrawiam i życzę wesołych Świąt Wielkanocnych! Joaśka.
adam_bubak Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 no też myślę, że to raczej takie okolicznościowe streszczenie niż materiał pod zadumę za to naprawdę piękne pod względem językowym, miejscami dopieszczone Pozdrawiam :) Adam
Rachel_Grass Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla mnie, wyjmując opowieść, którą znam i uważam, że właściwie wiersz nic mi do niej nie wnosi, spokojnie zatem mogę pogrzebać w poszukiwaniu pereł, dla mnie tyle ;)
M._Krzywak Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Ja mam taką niecną chęć zatrzymania się przy tylko 1 strofie i potraktować ją jako całość. Bo potem to chcąc nie chcąc - streszczenie, a szkoda. Pozdrawiam.
adam sosna Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 to mantra jak nasze lata każdy rok powtarzany niepowtarzalnie :) Alleluja!
teresa943 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak. Klimat sprzyjający zamyśleniu nad wymową Wielkiej Nocy. Dziękuję. Pozdrawiam serdecznie :)
teresa943 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Joasiu! Dziękuję za podzielenie się osobistym odczuciem, choć mogłabym polemizować, bo dla mnie tego typu teksty są materiałem do medytacji, ale to tylko mój punkt widzenia. Szanuję opinię Czytelnika. Pozdrawiam świątecznie :) Krysia Literówka poprawiona, dzięki :)
teresa943 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przykro mi Adamie, że nie znalazłeś materiału na zadumę. Dziękuję za pozytywną ocenę warsztatu. Serdecznie pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla mnie, wyjmując opowieść, którą znam i uważam, że właściwie wiersz nic mi do niej nie wnosi, spokojnie zatem mogę pogrzebać w poszukiwaniu pereł, dla mnie tyle ;) Dziękuję Rachel za obecność. Serdecznie pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Panie Michale za zatzymanie się chociaż przy 1 strofie. Przykro mi że reszta odebrana jako streszczenie; tym razem miało być tak;) Pozdrawiam świątecznie.
teresa943 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Otóż to "powtarzany - niepowtarzalnie"!!! Niby streszczenie, a za każdym można odkryć coś nowego... w sobie! Dziękuję Adamie. :) Alleluja!
Rekomendowane odpowiedzi