Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• I Nie miało nad nim nigdy zajść potężne słońce, A już właśnie dogasa, kryjąc się w Tamizie, Wśród wrzasku niezliczonych języków i śmieci, Policja zdziera flagi z potrójnym krzyżem.   II Pęknięte lustra mostów toną w szarym nurcie, Zagubione spojrzenia gubią się w neonach, A echo dawnych bitew szumi w stacjach metra, Tam, gdzie obcy sprzedaje pamięć w puszkach z colą.   III Jeszcze ochrypłe gardła zawodzą na stadionach, Ich głos tłumi reklama lotu w ciepłe kraje, W oknach biurowców płonie papierowe złoto, Rozdarte przez wiatr jak hymn na kredyt bez żyra.   IV I tylko zegar w wieży, przysypany sadzą, Liczy kroki przechodniów i milczy w bezruchu, Jakby wiedział, że czas to pęknięta symetria, A królestwo na morzach jest cieniem po Rzymie.    
    • @Rafael Marius A to ciekawe, a jak to robisz? 
    • @viola arvensis wiersz bliski mojej pisaninie , podobał mi się bardzo, nie tylko z tego powodu lubię po prostu wiersze jasne przejrzyste, dobrze napisane tzn. lekko z rytmem rymy też są atutem chociaż nie są konieczne w odróżnieniu od rytmu,i mówiące o czymś istotnym niekoniecznie w sposób poważny.  Pozdrawiam serdecznie Kredens 
    • Witaj - A ja powiem mamie, że skarbonkę mi zwędziłeś. Straszna z ciebie wiedźma, z oczu źle ci patrzy. Gdzie moja skarpeta, dokąd sobie poszła? Na co ci koszyków tyle, ty wariatko? - super - wiersz na tak -                                                                                                       Pzdr.
    • @MIROSŁAW C. dziękuję @MIROSŁAW C.  tak to prawda . Ileż można czekać w kolejce? Do specjalisty, ile? I można się nie doczekać, bo nie każdego jest stać, aby leczyć się prywatnie
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...