Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @huzarc   made in huzarc extra mocny. wiersz jest mocno egzystencjalistyczny w treści,  dualistyczny w formie, wzbogacony nowoczesnym, naukowym językiem podkreślajacym niestabilności bytu. egzystencjalizm : (ateizm) jest tłem. dualizm kartezjański : konflikt między ciałem a umysłem. dekadentyzm : ciężar i koniec. epistemologia kwantowa : fizyka. przesłaniem wiersza jest wyrażenie tragicznego poczucia ograniczenia ludzkiej świadomości przez fizyczność a także próba uchwycenia sensu istnienia. to wiersz na rozprawę filozoficzną.  
    • Efekt tunelowy. Efekt fizyczny czy duchowy?  
    • Prosiłem o proste szkiełka kontaktowe. Dostałem krzywe. Anioł wprowadził w błąd. Wynikło nieporozumienie i obłęd. Inaczej rozumiemy istnienie… Puenta nie bogobojna- czy spokojna?      
    • nie boje sie grzechu ma krótkie nogi odpuści   ani smutku który tak czy siak się uśmiechnie   nie boje sie prawdy ona nie kłamie czysta jest   ani burzy deszczowej po niej niebo pięknieje   nie boje się śmierci ona była obecna  jest i będzie   ani krętych dróg bo  za nimi drogowskaz do lepszego
    • @lena2_   Wiola napisała piękny komentarz. to ja się przyłącze :)   pozdrawiam Lena :)   i ukłony dla Bereniki :)    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...