Grażyna_Kudła Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 zimne okłady na rozpalone myśli defibrylator mówiący sercu że ma bić to wszysko niepotrzebne tylko zostań zatamowany krwotok uczuć reanimacja puls zdarzeń odwraca ja jestem akcja ratunkowa trwa spójrz to tyko monitor zgasł
Wałodzia Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Reszta trafiona. Ładnie opowiedziany związek. Pozdrawiam.
Wałodzia Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Reszta trafiona. Ładnie opowiedziany związek. Odebrałaś to jako związek i takie Twoje prawo. Przesłanie jest zgoła inne. Zaimek jest potrzebny, bo jeśli uważnie czytać, to w ostatniej części zmienia się peel. Pozdrawiam Pozdrawiam. Doskonale wiem, że pel się zmienia. "Jestem" to jednak zawsze pierwsza osoba. W angielskim czy innym byłoby to konieczne, ale nas procesy formujące język obdarzyły darem pełnej koniugacji. Przesłanie? Zaiste trudno mi odgadywać, co Autor miał na myśli. Pozdrawiam zbity z tropu;)
Grażyna_Kudła Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Reszta trafiona. Ładnie opowiedziany związek. Pozdrawiam. Odebrałaś to jako związek i takie Twoje prawo. Przesłanie jest zgoła inne. Zaimek jest potrzebny, bo jeśli uważnie czytać, to w ostatniej części zmienia się peel.
Wałodzia Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Dlaczego się Pani powtarza? Dotarło do mnie i nawet coś odskrobałem:D Pozdrawiam.
Grażyna_Kudła Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Doskonale wiem, że pel się zmienia. "Jestem" to jednak zawsze pierwsza osoba. W angielskim czy innym byłoby to konieczne, ale nas procesy formujące język obdarzyły darem pełnej koniugacji. Przesłanie? Zaiste trudno mi odgadywać, co Autor miał na myśli. Pozdrawiam zbity z tropu;) Trochę jestem zdziwiona, że Wałodzia argumentuje angielskim, bardziej bym się spodziewała porównań do rosyjskich "prikazów" , ale "czy innym" wszystko mi wyjaśnia. Dziękuję za wizytę i komentarz Pozdrawiam
Wałodzia Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Doskonale wiem, że pel się zmienia. "Jestem" to jednak zawsze pierwsza osoba. W angielskim czy innym byłoby to konieczne, ale nas procesy formujące język obdarzyły darem pełnej koniugacji. Przesłanie? Zaiste trudno mi odgadywać, co Autor miał na myśli. Pozdrawiam zbity z tropu;) Trochę jestem zdziwiona, że Wałodzia argumentuje angielskim, bardziej bym się spodziewała porównań do rosyjskich "prikazów" , ale "czy innym" wszystko mi wyjaśnia. Dziękuję za wizytę i komentarz Pozdrawiam Proszę. Wałodzia zna wiele języków. Te łacińskie zaiste wymagają bezwględnego "ozaimkowania". W polskim dopuszczalne są harce i ja po prostu taki zaproponowałem. Pozdrawiam. PS W Rosji nawet młodzież wciąż mówi "ja dumaju", zaimkowo, ale to bardziej związek z materializmem, jak we Francji, a nie koniecznością. Tak na marginesie:D
Grażyna_Kudła Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trochę jestem zdziwiona, że Wałodzia argumentuje angielskim, bardziej bym się spodziewała porównań do rosyjskich "prikazów" , ale "czy innym" wszystko mi wyjaśnia. Dziękuję za wizytę i komentarz Pozdrawiam Proszę. Wałodzia zna wiele języków. Te łacińskie zaiste wymagają bezwględnego "ozaimkowania". W polskim dopuszczalne są harce i ja po prostu taki zaproponowałem. Pozdrawiam. PS W Rosji nawet młodzież wciąż mówi "ja dumaju", zaimkowo, ale to bardziej związek z materializmem, jak we Francji, a nie koniecznością. Tak na marginesie:D No właśnie, "czy innym" wszystko mi już wyaśniło wyżej. A jakie znasz języki(tak na marginesie)?
Wałodzia Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę. Wałodzia zna wiele języków. Te łacińskie zaiste wymagają bezwględnego "ozaimkowania". W polskim dopuszczalne są harce i ja po prostu taki zaproponowałem. Pozdrawiam. PS W Rosji nawet młodzież wciąż mówi "ja dumaju", zaimkowo, ale to bardziej związek z materializmem, jak we Francji, a nie koniecznością. Tak na marginesie:D No właśnie, "czy innym" wszystko mi już wyaśniło wyżej. A jakie znasz języki(tak na marginesie)? Nie bd tu kontynuował rozpoczętego przeze mnie festiwalu próżności. Wyślę PW.
Agata_Lebek Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Ja też chcę na pw tą reklamę ;) Nad wierchołkiem ja jeszczio dumaju ;)
Grażyna_Kudła Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie, "czy innym" wszystko mi już wyaśniło wyżej. A jakie znasz języki(tak na marginesie)? Nie bd tu kontynuował rozpoczętego przeze mnie festiwalu próżności. Wyślę PW. OK
Wałodzia Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ni cholery ni dam. Ja sie zareklamuje, a i tak nikt nie kupi:D
aluna Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Na tym wierchu zamieszaj ...najlepiej własną inwencją ,bo warto wiersz ciekawy w przekazie! Cieplutko!
bestia be Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Wiersz ciekawy jednak odwrócenie celne I am, am I ta inwersja, gdyż gramatycznie jednak ,, odwraca puls zdarzeń, lub puls zdarzeń odwraca. Z tym znowu zaimkiem osobowym ,,ja" to kwestia heh upodobania. Jednak pomijając szczegóły wiersz się spodobał serdecznie bestia
Grażyna_Kudła Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację Bestio, z tym pulsem zdarzeń już się przespałam. Co do "ja" wciąż rozważam, bo w wersji pierwotnej chciałam jeszcze mocniej "jam jest" ale zrezygnowałam, gdyż z tego by wynikało, że chodzi tu nie o to co boskie w człowieku, tylko o samego Boga. Dziękuję i pozdrawiam
Grażyna_Kudła Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i też cieplutko
Jan Rodak Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Widzę Grażynko,że już teraz niejasności zostały wyjaśnione. Obserwowałem, to wczoraj i nie chciałem dokładać się. Podoba mi się, ładna forma i treściwie. Pozdrawiam ciepło. Janek
teresa943 Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Grażynko, przeczytałam wiersz i wszystkie komentarze. Moim zdaniem teraz jest OK. Podoba mi się przesłanie...daje do myślenia. I wiersz też:))))) Serdecznie pozdrawiam. Krysia
Grażyna_Kudła Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak, jak mówią: ranek mądrzejszy od nocy pewnie dobrze Janku, że się wczoraj nie dokładałeś, ale dzięki za dziś Pozdrawiam
Grażyna_Kudła Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Krysiu za to OK, zadziałało, jak balsam po nieprzespanej nocy; nie wiem czy bym miała siłę coś dalej zmieniać, bo już tak mam, że coś mi zamajaczy, napiszę i gdy wracam do tego ponownie, to czuję absolutną pustkę, wyzwolenie od tego co ze mnie zeszło, dlatego jeszcze raz dzięki za wszystkie komentarze, a Tobie Krysiu za inspirację Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi