Bernadetta1 Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 uparcie wierzyłeś pod wiatr w cieniu w słońcu oglądałeś profil moich dłoni linie papilarne przynętą dla pocałunków dotykałeś oddechem czułość ogrzewała zakamarki nie założyłam rękawiczek zbyt kurczowo ściskałam kolejny dzień
BARBARA_JANAS Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twoja delikatna liryka coraz bardziej mi się podoba. Ale to nie wszystko... bo kryje się w niej jakieś niebezpieczeństwo, świadczy o tym końcówka. Jeszcze nie nazwane, bez przyczyny i skutku ale jest... Fajnie. Pozdrawiam
Narya Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za dużo jest w drugim wersie. Albo w cieniu albo w słońcu. Wiadomo, że jak jest cień to musi być słońce, a jak jest słońce to musi być cień gdzieś. Poza tym tytuł (który też jest wierszem) nie współgra z "oglądałeś..." - no bo jak to brzmi: "uparcie wierzyłeś ... oglądałeś profil moich dłoni" nie lepiej było by "uparcie wierzyłeś... profil moich dłoni" - czyli dodać "w" przed "profil". Gdzieś indziej są linie papilarne poza dłońmi? Niepotrzebne "dotykałeś oddechem". To chyba wiadomo, skoro widać profil dłoni, skoro są linie papilarne. ;) Pokombinujmy (trochę poskreślać, poprzenosić) : tytuł: uparcie wierzyłeś pod wiatr przynętą dla pocałunków czułość ogrzewała zakamarki nie założyłam rękawiczek zbyt kurczowo ściskałam linie papilarne
Bernadetta1 Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twoja delikatna liryka coraz bardziej mi się podoba. Ale to nie wszystko... bo kryje się w niej jakieś niebezpieczeństwo, świadczy o tym końcówka. Jeszcze nie nazwane, bez przyczyny i skutku ale jest... Fajnie. Pozdrawiam dzieki Basiu:) poprzerabiam cos jeszcze bo to faza warsztatowa:)sciskam pa
Bernadetta1 Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za dużo jest w drugim wersie. Albo w cieniu albo w słońcu. Wiadomo, że jak jest cień to musi być słońce, a jak jest słońce to musi być cień gdzieś. Poza tym tytuł (który też jest wierszem) nie współgra z "oglądałeś..." - no bo jak to brzmi: "uparcie wierzyłeś ... oglądałeś profil moich dłoni" nie lepiej było by "uparcie wierzyłeś... profil moich dłoni" - czyli dodać "w" przed "profil". Gdzieś indziej są linie papilarne poza dłońmi? Niepotrzebne "dotykałeś oddechem". To chyba wiadomo, skoro widać profil dłoni, skoro są linie papilarne. ;) Pokombinujmy (trochę poskreślać, poprzenosić) : tytuł: uparcie wierzyłeś pod wiatr przynętą dla pocałunków czułość ogrzewała zakamarki nie założyłam rękawiczek zbyt kurczowo ściskałam linie papilarne dzieki za wizytę:)Troche przeróbek jest:)z ta pierwsza czescia sie zgadzam nawet...troche mi sie zakonczenie nie widzi-peelka sciska w dłoniach nadzieje, niepewnosc kolejnego dnia,wiec ten dzien ,,sciskany ''chyba zachowam:) reszta fajnie choc zminimalizowana:)pozdr.
BARBARA_JANAS Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aaa warsztat. Dobra czytam jeszcze raz rozumem, nie emocjami uparcie wierzyłeś pod wiatr w cieniu w słońcu oglądałeś profil dłoni linie papilarne przynętą czułości ogrzewała zmarszczki nie założyłam rękawiczek zbyt kurczowo ściskałam kolejny dzień ups... tak mi się zrobiło, ale nie jestem pewna. Czasem zmiany przeszkadzają naturalności. Może nieco niedokładnej ale prawdziwej...Pozdrawiam
Narya Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Bo ja tak w ogóle to jestem minimalistą (no, ale nie dosłownie nie wchodzę na limeryki). ;) Nie przejmować się mną, ja nie lubię za dużo słów w wierszu i tyle. ;)
Bernadetta1 Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aaa warsztat. Dobra czytam jeszcze raz rozumem, nie emocjami uparcie wierzyłeś pod wiatr w cieniu w słońcu oglądałeś profil dłoni linie papilarne przynętą czułości ogrzewała zmarszczki nie założyłam rękawiczek zbyt kurczowo ściskałam kolejny dzień ups... tak mi się zrobiło, ale nie jestem pewna. Czasem zmiany przeszkadzają naturalności. Może nieco niedokładnej ale prawdziwej...Pozdrawiam oo widzisz ta wersja jest mi blizsza:)dzieki cos sobie wybiore zapewne:)pozdr. Basiu
Bernadetta1 Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki ze zajrzałes :)i za podszepty:)
Ewel K Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Bernadetto, bez zastrzeżeń w sumie jest;) Może trochę szkoda, że pisane w czasie przeszłym, no ale... - pozdrawiam;)
aluna Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Przekaz jasny podany na dłoni...podoba się...! Pozdrawiam!
Bernadetta1 Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki , tez myslę jak by wyglądał w czasie terazniejszym i nie wiem czy nie zastosuje jednak:)pozdr.
Bernadetta1 Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki aluno:) milo widziec po przerwie:)pozdr.
teresa943 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. również uważam, że w czasie teraźniejszym byłoby super cieszę się, że już jesteś :) serdecznie pozdrawiam- Krysia
Bernadetta1 Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. również uważam, że w czasie teraźniejszym byłoby super cieszę się, że już jesteś :) serdecznie pozdrawiam- Krysia witam Krysiu:):)no chyba go poprzestawiam w czasie;)cmook:)Beata
Rekomendowane odpowiedzi