Trup Czarnopalcy Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 drzwi zatrzaśnięte, świece przygaszone dni mego żywota już dawno policzone przemierzam ciemności szukając ofiary ah! gdybym mógł się wydostać na przepiękne moczary i patrzeć na gwiazdy, zjawy i duchy w czerni wód rozpuszczać swoje ciało kruche wiecznie żyć w martwych drzewach spróchniałych lecz uwięziony jestem na tym cmentarzu prastarym tylko echo mi wtóruje w okrutnej samotności wibrując w każdej połamanej kości tup tup tup… tup tup tup… W ciemnej krypcie pełnej mroku słychać odgłos trupich kroków W ciemnej krypcie pełnej mroku słychać odgłos moich kroków… Wersja pierwsza robocza nie zmieniona jestem skłonny nawet do całkowitego przerobienia :) prosze o komentarze i rady. Wiem że tu się mało co trzyma kupy ;]
Almare Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pracuj dalej; dodaj jakiś sens, bo tu sensu nie ma.:)
Trup Czarnopalcy Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Co rozumiesz pod pojęciem sens?? >:)
Grażyna_Kudła Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pracuj dalej; dodaj jakiś sens, bo tu sensu nie ma.:) Najłatwiej jest wytykać braki, a jakaś konstruktywna wskazówka? Dla jednego nie ma sensu, dla drugiego ma. Dla mnie sens tkwi w samym tworzeniu. Trupie drogi, ja odnalazłam w Twoim wierszu nastrój, taki trochę z Leśmiana, trochę z mickiewiczowskich ballad. Wyrosłam na ich poezji (m.in.) i nadal ich twórczość cenię (do czego niewielu potrafi się przyznać, bo to niezgodne z modą w dobie, gdy każdy rodzi się poetą współczesnym) Próbuję swoich sił w poezji współczesnej, ale nadal hołduję sztuce, która przetrwała lata świetlne krytyki i cieszę się, gdy czytam coś w podobnym klimacie. Pozdrawiam.
Almare Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dlaczego chcesz mnie przestraszyć? może należałoby się zdecydować na czarny humor - Zębaty jakiś taki ? :)))
Almare Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pracuj dalej; dodaj jakiś sens, bo tu sensu nie ma.:) Najłatwiej jest wytykać braki, a jakaś konstruktywna wskazówka? Dla jednego nie ma sensu, dla drugiego ma. Dla mnie sens tkwi w samym tworzeniu. Trupie drogi, ja odnalazłam w Twoim wierszu nastrój, taki trochę z Leśmiana, trochę z mickiewiczowskich ballad. Wyrosłam na ich poezji (m.in.) i nadal ich twórczość cenię (do czego niewielu potrafi się przyznać, bo to niezgodne z modą w dobie, gdy każdy rodzi się poetą współczesnym) Próbuję swoich sił w poezji współczesnej, ale nadal hołduję sztuce, która przetrwała lata świetlne krytyki i cieszę się, gdy czytam coś w podobnym klimacie. Pozdrawiam. ależ, popracowałem nad tekstem. proszę zwrocić uwagę, sama piszesz: klimaty takie i owakie. a ja bym chciał, żeby klimat był autora i aby nadał swojemy dziełu jeszcze inny wymiar, by o coś szło w tekście.
Grubasek Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Lubie takie mroczne, Podzenia!!!
aluna Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Trupku znam Twoje wszystkie wiersze i wiesz jak mnie przerażały...! Ten nie ...chyba przywykłam... wiem że ten temat Ci leży ....mnie tym razem rozbawił! POZDRAWIAM!
Rekomendowane odpowiedzi