Halinka Mazur Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 u charrodsa był piękny płaszcz dla anieli jednak nic dla chłopców to takie niesprawiedliwesą płaszcze z których dzieci nie będą zadowolone jest pulchna dłoń Heleny z filiżanką drozd w gnieździe piękny w pogrzebowym stosie jest godzina teraz w kuchni i ja rozciągnięta niczym mgła pomiędzy ludźmi którzy unoszą mnie tylko czterdzieści cztery kroki do wyjścia
Halinka Mazur Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zdarza się połknąć pozdrawiam
BARBARA_JANAS Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To mi się bardzo : jest godzina teraz w kuchni i ja rozciągnięta niczym mgła pomiędzy ludźmi którzy unoszą mnie tylko czterdzieści cztery kroki do wyjścia Fajne przerzutnie się porobiły i dużo swobody interpretacyjnej... Pozdrawiam
Nechbet Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 tekst na bardzo dobrym poziomie, dojrzały, sprawny, ale niestety mocno enigmatyczny, nie znam nawiązań i nie mam się do czego odnieść, po prostu nie rozumiem, musiałabym poszperać, a to nie o to chyba chodzi... zwykły czytelnik nie przebrnie przez treść, mimo, że bardzo dobrze się czyta i ładnie wyszło. pozdrowienia Marta
adam_bubak Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 harrods też z bykiem :) chyba że chodzi o inny, bliżej mi nie znany. też miałbym problem z odniesieniami, ale wiersz zaczyna się znikąd tak jak i peel(ka), jakieś niezwiązane ze sobą fakty (dla mnie) odrealniają sytuację, podkreślają atmosferę wyobcowania, zawieszają czytelnika niczym tę mgłę, a ja lubię, gdy mi się to robi:) Pozdrawiam Adam
Halinka Mazur Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To mi się bardzo : jest godzina teraz w kuchni i ja rozciągnięta niczym mgła pomiędzy ludźmi którzy unoszą mnie tylko czterdzieści cztery kroki do wyjścia Fajne przerzutnie się porobiły i dużo swobody interpretacyjnej... Pozdrawiam dziękuję bardzo
Halinka Mazur Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To niewielka część moich "opowiadań w ziarnku maku", ,, mam pewien zamysł. Pozdrawiam
Halinka Mazur Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak właśnie miała peelka,,,pozdrawiam i dziękuję
mały_dzielny_toster Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Harrod's, na miłość Boga zakupów ;))
Mirosław_Butrym Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bzdet Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi