Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Chory - chorszy - Hellreiser

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie przeczytałam dumne dzieło Clive'a Barkera - Powrót Z Piekła, niezbyt ambitne, bo uwinęłam się w niecałą godzinę. Jeśli ktoś nie wie o czym to jest, to podpowiem, że jest to najbardziej idiotyczny horror, jaki zdarzyło mi się czytać i traktuje o sado-maso. Jednak podoba mi się Pinhead ^^ i stąd moje pytanie - czy ktoś widział film i czy warto oglądać?

Pewnie najlepiej na pusty żołądek...

A może macie godne polecenia jakieś inne straszne historie? Tylko błagam, z fabułą, nie tylko mięśnie ponaciągane na haczyki i seks oralny.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wolę praktykę od teorii ;) Tym bardziej przedstawionej w sposób dość mało apetyczny, np. z użyciem kilkuset poucinanych języków, albo przez jakieś pieruństwo co nawet skóry nie ma, a włosy mu prosto z czaszki rosną.

Horror ma straszyć, a nie obrzydzać mi pożycie ;)

7 dusz niezłe - dla Willa warto :)
Chłopiec w pasiastej też może być, chociaż arcydzieło to nie jest.
A z horrorami to jest prawdziwy dramat :) ostatni niezły jaki widziałem, to "Rec", chociaż i tam za dużo mięcha, gryzienia, a za mało strachu, ale za to ciekawy sposób narracji i nie jest groteskowy, chociaż sam fakt że go wyróżniam świadczy chyba jaka jest posucha

Może i pobać się można, ale w sumie to nie ma czego ;)
Czyli oglądałaś?

To może "Oni" (z 2002 roku; nie mówię o tym młodzieżowym horrorze z 1998 roku, chociaż sprawdzić to też możesz)? Albo "Inni" - taka międzynarodowa kooperacja, zresztą dość znany horror.

Ciężko jest znaleźć w tym garunku coś naprawdę dobrego. Mogę Ci wiele polecić, ale wszystko i tak kwestią gustu. Wolisz starsze czy nowsze produkcje? Lubisz kino przedwojenne? Bo jest tam kilka horrorów, które dostarczają czegoś więcej niż tylko głupiutkiej rozrywki.