Krzysztof_Kurc Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 komina krzywy cień na ściółkę dachu pada przez niepewność okien mokną parapety na ścianach freski grzybem malowane słuchają podłóg opowieści o stropie trzeszczącym z wysiłku po trawersach schodów od progu przełęczy stęchlizna wspina się do sufitów szarości a Ty chcesz mieszkać we mnie bo winorośl znów idzie po ścianie i słychać ptaki na strychu
teresa943 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 a Ty chcesz mieszkać we mnie bo winorośl znów idzie po ścianie do Ciebie i słychać ptaki na strychu bardzo wymowne słowa (łącznie z całością) i poruszający klimat - niepewność okien, podłóg opowieści, sufity starości serdecznie pozdrawiam Krzysztofie:)
ariess Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 fajny temat i metafory pzdr ariess
aluna Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Ciekawie mało powiedziane ,pięknie ....te metafory ,wszystko widać i slychać no i ta puenta! Serdecznie!
Koval_ZNowin Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 przez niepewność okien mokną parapety reszta też do wyeksponowania:) pozdrawiam serdecznie
Krzysztof_Kurc Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie tak. Pozdrawiam KKK
Krzysztof_Kurc Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie że się podoba. Dziekuję KKK
Krzysztof_Kurc Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło. Pozdrawiam KKK
Krzysztof_Kurc Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzieki wielkie. Pozdrawiam KKK
Krzysztof_Kurc Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widać wieczorne spacery w deszczu mają swoje zalety. W ciemności można czasami więcej zobaczyć. Dzieki. Pozdrawiam KKK
Krzysztof_Kurc Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, cieszę się i pozdrawiam. KKK
Baba_Izba Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Może "zacieki rzeźbione grzybem", albo "freski malowane grzybem". Freski maluje się na mokrym tynku - pędzlem. Wiersz bardziej mi się podoba, gdy przestawiłam niektóre słowa, zmieniłam tylko szyk zdań: "krzywy cień komina pada na ściółkę dachu przez niepewność okien mokną parapety na ścianach freski malowane grzybem słuchają opowieści podłóg o stropie trzeszczącym z wysiłku po trawersach schodów od przełęczy progu stęchlizna wspina się po szarość sufitów a Ty chcesz mieszkać we mnie bo winorośl pnie się po ścianie ("do Ciebie" - uważam za zbędne)i słychać ptaki na strychu" To moje odczucia po przeczytaniu wiersza. Uważam, że jest ciekawy. Pozdrawiam - baba
Krzysztof_Kurc Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zabiorę trochę od Ciebie, ale szyk słów zostawię sobie. Może to żle, tylko że ja tak myślę,tak mi się układa.To zapewne wpływ pewnych dzieł Lema. Twoje uwagi jak zwykle cenne. Pozdrawiam KKK
Judyt Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 ostatnią -tak-zabiera się szybko(...), a malowanie obrazem wskazane, tyle o ile; J.
Rekomendowane odpowiedzi