Grzegorz Działa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Powiedz tak, najlepiej zaraz To będzie znak, co jak kropelka zespala Wypuść ze swych ust ten krótki wyraz Przemienię się wtedy jak larwa w motyla Z radością Mai zapylającej kwiaty Zamiast samotnie niczym kapeć podarty Wiem, że nie z tych jesteś co jak ta lala, Chcą plastikowym żarem chcą rozpalać Okazy takowe trzymajcie ode mnie z dala Ich żałosne wdzięki mają tyle uroku co beret bez antenki One wszystkie są mniej warte niż hantle Ty działasz Jak lek na chandrę Zachodzę w głowę uparcie, czemuś mnie umieściła na aucie Wiele bym uczynił dla Cię i myślę o tobie nawet mówiąc pacierz Na co mi wyspa w klimacie tropikalnym Samotność wyniszcza niczym tatry halny Cóż mi po tuzinie złotych pałacy Bez Ciebie to życie jak w celibacie Napawam się tobą w zachwycie Śmiertelną chorobą jest nasze krótkie życie A ty moim remedium i słońcem w zenicie Metafizycznym przeżyciem, biciem serca w rytmie na dwa Dusza śpiewa a cała orkiestra ciebie mi gra Przypominasz trochę Jennifer Lopez... Lecz w przeciwieństwie do niej, możesz wzrokiem lód roztopić Przejrzyste źrenice to duszy okiennice, w nich łatwo się zatopić Twe cudowne oczy koloru skórki chleba, One mogą uchylić nieba, Jesteś królową i moim kawałkiem lepszego świata wiecznego szczęścia prolongatą Niech ten film będzie romantyczną komedią nie dramatem Postaram się podwoić swoje serce Przedstawiam Ci ofertę, która czeka tylko na Twój podpis, a zatem... Proszę Cię! Twierdząco odpowiedz na pytanie Zanim mnie strawi pożądanie Wiedz o tym, to nie głupie żarty Bo ja nie należę do podrywaczy. Mogę Tobie do łóżka robić śniadanie Nie straszne mi też pranie i gotowanie Z miłości można podnieść pułap możliwości Co dzień ułożę inną kołysankę do poduchy Odpędzę od Ciebie wszelkie wstrętne jędze, węże, karaluchy i ropuchy Przez jakiś czas niepotrzebne nam będą pieluchy Czemu wciąż jesteś tylko koleżanką? Możesz być tą jedyną wybranką Z tobą nie będę już na wpół pustą szklanką [sub]Tekst był edytowany przez Grzegorz Działa dnia 17-07-2004 20:57.[/sub] [sub]Tekst był edytowany przez Grzegorz Działa dnia 18-07-2004 23:22.[/sub]
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 niekonsekwencja w stosowaniu interpunkcji... Tera
Grzegorz Działa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, ale Pani opisuje jak lakoniczna polonistka a mnie idze o poezje...
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 przepraszam, więc o jaką poezje Ci chodzi Grzegorzu?? Tera
Grzegorz Działa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przejęzyczyło mi się coś:)...
Grzegorz Działa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tylu czytających a mało kto komentuje... mhhh
Remigiusz Santiago Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 bardzo mi się podoba ))...pozdrawiam,,,
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Poezję? No to niech pan wiersz napisze. Wtedy podyskutujemy o poezji. Na razie to jest wierszopodobne w każdym calu.
Grzegorz Działa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pan doprowadza mnie niemal do łęz swoimi komentarzami. Prosze może do rzeczy, bo pękne.
Bartosz_Cybula Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "Z radością Mai zapylającej kwiaty" czy chodziło Panu o Maję? "Chcą plastikowym żarem chcą rozpalać" niepotrzebnie Pan powtórzył słowo "chcą" "Okazy takowe" rozumiem, że chodzi o te lale? Troche to jest moim zdaniem grubiańskie sformułowanie "Przypominasz trochę Jennifer Lopez... Lecz w przeciwieństwie do niej, możesz wzrokiem lód roztopić Przejrzyste źrenice to duszy okiennice, w nich łatwo się zatopić Twe cudowne oczy koloru skórki chleba, One mogą uchylić nieba" - bez urazy, ale brzmi kabotyńsko. Całość brzmi chaotycznie. Gdy czytałem głośno drażniły mnie rymy. Pozdrawiam Deav
Grzegorz Działa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuje za wyczerpujący komentarz. Mama nadzieję, że inne moje teksty się bardziej Panu spodobają [sub]Tekst był edytowany przez Grzegorz Działa dnia 18-07-2004 16:14.[/sub]
Mea Liberta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a w tytule to nie brakuje jednej literki?
Grzegorz Działa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a nawet gdyby?.... w orginale tytuł brzmiał: "Powiedz tylko tak tak":) dla mnie tytuł to kwestia drugorzędna
Mea Liberta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tytuł ma przyciągać uwagę czytelnika, więc wymaga się od niego chociaż poprawności:) A co do wiersza (?) "To będzie znak, co jak kropelka zespala "... kropelka? ja w tym widzę trochę z kryptoreklamy "Z radością Mai zapylającej kwiaty" opanuj się! Maja? zapylanie? może w innym kontekście... spaliłeś się, chłopcze:) Poza tym-tu przyroda, a zaraz potem od razu do kapci przechodzisz? fuj! No i sama dosłowność, żadnej głębokiej, ciekawej metafory. Spójrz na drugi wers drugiej strofy... mała pomyłka... rymy banalne... beret bez antenki jest czymś oryginalnym, nie uważasz?:)Poza tym wiersz powinien być albo rymowany, albo zrezygnuj z rymów. "...lala ...rozpalać ...z dala ...antenki ...hantle ...chandrę" ojej... co to w ogóle jest?? Raz oddajesz dziewczynie szacunek poprzez pisanie: Ty, Ciebie, Tobą wielką literą, a zaraz potem jej to odbierasz i piszesz wszystko małą literą... Doszłam do trzeciej zwrotki i właściwie dalej nawet nie mam zamiaru czytać. W międzyczasie jakieś wewnętrzene rymy Ci się wkradają... nie wiem, czy przez nieuwagę, czy specjalnie... i ta Jennifer Lopez... wrrr... Wiesz, mam radę - nie kasuj tego wiersza tylko dlatego, żebyś za jakiś czas mógł do niego wrócić i spojrzeć, ile błędów narobiłeś i jaki bład zrobiłeś zapisując go tutaj... Popracuj nad poetyką... Czeka Cię dłuuuga droga, jeśli takie wiersze masz zamiar pisać. Życzę wyrobienia porządnego stylu... Pozdrawiam - Mea:) [sub]Tekst był edytowany przez Mea Liberta dnia 18-07-2004 14:45.[/sub]
Grzegorz Działa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ale się Pani spisała!!! No cóż, nie każdy jest genialny....
Bartosz_Cybula Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poczekamy zobaczymy. Czekam na następne utwory.
Grzegorz Działa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To tymczasowe już Pan zna na wylot?:)
Bartosz_Cybula Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na wylot może i nie aczkolwiek dobrze się zapoznałem z Pańskimi utworami. Pozdrawiam
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Płacze Pan? Ze śmiechu? Powinien Pan stanąć przed lustrem i nad sobą popłakać. Że też takim potworem chce się Panu kogoś katować... Oczywiście, może Pan napisać, że czytać nie muszę, ale w tym problem, że chcę, bo ten wiersz doskonale ćwiczy moje mięśnie brzucha. Tak zdrowo nie śmiałem się już dawno. Pozdr.
Grzegorz Działa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 obrażanie użytkownika, proszę juz tego nie robić... A.S.S. [sub]Tekst był edytowany przez Adam Szadkowski dnia 18-07-2004 21:39.[/sub]
Rekomendowane odpowiedzi