pawel13 Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 beton to jest czerstwy chłop. w prawej dłoni trzyma zapach naskórka, leczy opryszczkę, która opryszczką nie jest i pocałunek spod jemioły, rzecz jasna, dwadzieścia lat temu. kiedyś zgrubiałym głosem czesał włosy, a one mutowały się i paliły w rękach. gałęzie uciekały mu sprzed nosa obłędnie. zapach ust przypominał koszulę, której przecież nigdy porządnie nie wyprasował. ale proszę pana, on tego nie wie - i to mu wystarczy. w jakimś momencie otworzy prawą dłoń i nic nie będzie inaczej. bo beton, proszę pana, to jest ceniony gospodarz i tylko nieraz pieką go korzonki, a wtedy prosi żonę, żeby rozmasowała plecy, z tym, że nie ma żony.
Emu Rouge Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 tam ci gdzieś brakuje ogonka do a i mnie uczono że sprzed a nie z przed. fajny, chociaż miejscami bym go przycięła, to jednak ma swoj klimat na tyle oryginalny, że warto by go przy tym zachować. jestem na niepełne tak, jak sie dopełnię to może wrócę dać plusa;) pozdr aga
pawel13 Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 mogłabyś konkretniej, bo jednak mimo wszystko... w którym momencie przecięła byś?
Emu Rouge Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 oki, postaram się odrobinę bardziej:) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to co wyłuszczyłam, to do zastanowienia. ciężko poobcinać, bo jest to jakaś kompozycja, więc wymaga bardziej przeróbki niż fryzjera. Powodzenia więc;) pozdr aga edit: tak mi przyszło w minucie:w jakimś momencie otworzy prawą dłoń i nic nie będzie inaczej. bo beton, proszę pana, to jest ceniony gospodarz i tylko nieraz pieką go korzonki, a wtedy prosi żonę, żeby rozmasowała plecy, z tym, że od roku nie ma żony. jeszcze taka propozycja:beton to jest czerstwy chłop. w prawej dłoni trzyma zapach naskórka, leczy opryszczkę, która opryszczką nie jest i pocałunek spod jemioły, rzecz jasna, dwadzieścia lat temu. kiedyś zgrubiałym głosem czesał włosy, a gałęzie sprzed nosa uciekały mu obłędnie.
pawel13 Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 świetnie, poprawione, tylko z ostatnim się nie zgodzę :) bo uważam że to istotne, ale cóż... dzięki
Emu Rouge Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 jeszcze to świeżo wyprane wyrzuciłabym, bo jak przed prasowaniem to raczej wyprane, a o świeżość tu chyba nie chodzi. Nie ma za co:)
Lena Achmatowicz Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 sporo małoważnych rzeczy, bez emocji, bez polotu, ale zgrabnie.
kasiaballou Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozbraja ten protekcjonalny ton i subtelny sarkazm - fajnie jest :) Pozdrówki kasia
Agata_Lebek Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Sugestie Emu i na W. Teraz jeszcze zaplusować nie mogę. Pozdrawiam.
pawel13 Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 sporo mało ważnych rzeczy, bez emocji, bez polotu, ale zgrabnie. - każdy może mieć swoje zdanie sugestie Emu i na W. - uwzględnione :)
Rekomendowane odpowiedzi