Miranda X Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 zostaje drobne światło, a tykanie w półśnie jest jak marszowe werble. guzik na poszewce, nieco lśniące wypieki i buzia w podkówkę są, jak co noc, bezcenne, bo tyle kosztuje zapach mokrych upałów, suchych liści, pierwsze loty żółtych kukułek, tych z zegarów. w półśnie tak trudno szybko biegać: mrowiska z poduszek kłują w stopy i kładą na dno głowy czerwce z upadkami w pokrzywy i buzię w podkówkę, kiedy spocone czoło konar znaczył guzem. znudzone żarem lipce i zmęczone sierpnie, drapanie w gardle, mocny zapach siana w półśnie, chropowaty od suszy. to jest takie ludzkie: mieć nadzieję, ze kucyk zerwie się, poniesie, bez terkotu biegunów. straci gdzieś podkówkę (w prześcieradłach, poduszkach) i przeskoczy mrówcze kopczyki, potem jego zguba da ci szczęście. zostaje chłodne światło, a tykanie w półśnie oddaje suche wargi za buzię w podkówkę.
kasiaballou Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ŚWIETNE, UROCZE - BRAWO! Nic dodać; dziób w ciup - zaraz później kąciki w górę i buzia w podkówkę :) pozdrówki kasia
H.Lecter Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 jego zguba da ci szczęście. zostaje chłodne światło, a tykanie w półśnie oddaje suche wargi za buzię w podkówkę. Piękny wiersz, któremu można uwierzyć... : ) P.S. Zgubiłaś gdzieś usypiankę II. Szczęścia...
Miranda X Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 p. H.Lecter - dziekuje :) bardzo mi milo. Nie zgubiłam, tylko nie wiem, czy jest wystarczająco dobra, zeby ją tu wstawiać :)
Franka Zet Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Mirando, zagmatwane (i to jest dobre do niewyrażnie mruczanej kołysanki), atmosfera magiczna i delikatne zrywowanie. Pozdrawiam :)
Miranda X Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Bardzo dziękuję, pani Franko, za wizytę :)
Rekomendowane odpowiedzi